Мої помідори стали “зіркою” села: всього 1 л цього засобу, і кущі гнуться від плодів. Рецепт додається

Щоб виростити великі та соковиті томати на вашій грядці чи дачі, необхідно вчасно їх підгодовувати, при цьому правильно підбирати "їжу" для куща.

У цій статті ми розповімо, як за допомогою соди активізувати розвиток рослин, формування плодів, стимулювати плодоношення та продовжити життя томатного куща. Харчова сода є одним із найпростіших та дуже ефективних засобів для захисту томатів від патогенних мікроорганізмів, грибків, бактерій та інфекцій.

Гідрокарбонат натрію має відмінні дезінфікуючі властивості, тому його можна використовувати як засіб для поливу, так і для позакореневої обробки листя. Для цього беремо 100 грамів харчової соди, розводимо у відрі води, додаємо кілька кристаликів марганцівки до рожевого відтінку та обприскуємо рослини. Окрім захисту від шкідників, сода також необхідна рослині для вирощування соковитих і великих томатів аж до кінця вересня.

Розчин допоможе продовжити терміни плодоношення куща та оздоровить зелену масу. Для цього беремо 10 грамів соди, розводимо в п’яти літрах теплої води, і під кожен кущ вносимо по одному літру такого розчину. Цікаво, що дія соди обумовлена розкисленням ґрунту, завдяки чому руйнуються важкозасвоювані речовини в ґрунті, вони перетворюються на хелатну форму, і рослина набагато краще засвоює всі необхідні елементи.

Городники розповіли, чим підживлювати томати в серпні
Городники розповіли, чим підживлювати томати в серпні

У липні підживлення необхідно зробити двічі з інтервалом у 15 днів, а у серпні практикується лише одне внесення розчину. До розчину можна додати трохи аптечного йоду або сірчанокислого калію для підвищення ефективності. При обприскуванні кущів по листю важливо не перевищувати п’ятивідсоткову концентрацію розчину та проводити обробку тільки рано вранці або пізно ввечері після заходу сонця, використовуючи дрібнодисперсний пульверизатор.

Головне — не переборщити із содовими підгодівлями. Одного разу на два тижні буде цілком достатньо!

Популярне

Подібні новини