Свекруха Іванівна здивувала все смт на Сумщині: щороку висаджує це у вересні і встигає фурами зібрати врожай

Вересень — підходящий час для додаткових посадок. У цей перший місяць осені дні ще теплі, а довжини світлового дня достатньо, щоб нові рослини встигли закріпитися.

Для плодових чагарників у вересні створюються ідеальні умови для посадки, тому навесні вони почнуть рости з подвоєною силою. Також можна висівати овочі та зелень.

Цибулинні рослини та деякі зелені культури, такі як петрушка, редька, кінза та інша зелень, чудово підходять для вересневих посадок. Також підзимова посадка буряків і моркви є відмінним варіантом, якщо ці сорти виведені селекціонерами для зимового вирощування. Грядки готуємо заздалегідь і запасаємося сухою, родючою землею, щоб присипати насіння.

Вересень — чудовий час для висаджування аґрусу, малини, смородини, ірги, яблунь, вишень та слив. Найкраще, якщо саджанці матимуть закриту кореневу систему, а весь посадковий матеріал буде з ознаками осіннього в’янення. У такому разі рослини чудово приживуться і навесні почнуть активно рости. Також у вересні можна висаджувати квіти та полуницю.

Городники розповіли, що висадити у вересні на городі
Городники розповіли, що висадити у вересні на городі

Нарциси, гіацинти та тюльпани слід висаджувати саме під зиму, щоб наступного року вони пишно цвіли та пахли. Восени найкраще садити троянди та півонії методом поділу. А якщо наприкінці серпня ви не встигли посадити полуницю на своїй ділянці, то на початку вересня це ще не пізно зробити — наступного року з цих посадок можна буде зібрати чудовий урожай.

Після посадки обов’язково доглядайте за своїми молодими насадженнями: замульчуйте грядки, створіть укриття для молодих живців і саджанців, а маленькі дерева накрийте мішковиною або крафтовим папером.

Популярне

Подібні новини