Завжди звертаю увагу на ці 3 нюанси при зборі перців і врожай потім лежить тижнями: хитрість агрономів

Як правильно знімати перці, щоб вони швидко дозріли й довго зберігалися? Ось кілька порад для успішного збору та зберігання цього прекрасного овочу.

Перці можна збирати на різних стадіях дозрівання: як у технічній стиглості, коли плід досягає свого повного розміру і стає твердим, але ще не набуває свого характерного кольору, так і в повній біологічній.

Правильний спосіб знімання перців

Як обрізати болгарський перець у серпні
Городник розповів, як збирати перці так, щоб вони довше зберігалися

Дуже важливо дотримуватись певної техніки збору. Не варто знімати перці, просто обриваючи їх руками. Це може призвести до пошкодження рослини. Найкраще використовувати ножиці або секатор, щоб акуратно зрізати плід разом із плодоніжкою. При чому, якщо можливо, залишайте її якомога довшою. Це допоможе зберегти вологу всередині плоду і продовжити його свіжість під час зберігання.

Також обов’язково збирайте врожай у суху погоду. Вологі плоди можуть швидше псуватися через розвиток гнилі. Якщо ж збір відбувається після дощу або вранці, коли ще є роса, дайте перцям підсохнути на сонці перед зберіганням.

Дозрівання перців

Знайте, що найкраща температура для дозрівання перців – це +18…+25°C. Перець слід тримати у теплому приміщенні, далі від прямих сонячних променів. Важливо також підтримувати середній рівень вологості, щоб овоч не пересихав, але й не загнив. Найкраще місце – це добре вентильоване приміщення. Перець можна покласти на суху тканину або папір в один шар, а тоді періодично перевертайте плоди.

Зберігання

Городник розповіли, навіщо підживлювати перець крохмалем
Городник розповів, як збирати перці так, щоб вони довше зберігалися

Стиглі перці можна зберігати кількома способами. В холодильнику при температурі +7…+10°C вони можуть залишатися свіжими до 2-3 тижнів. Покладіть їх у пластиковий контейнер або паперовий пакет.

Якщо ви хочете зберегти перці на довгий період, їх можна заморозити. Перед заморожуванням помийте та наріжте перчини на шматочки, після чого розкладіть їх на таці й заморозьте. Після заморожування складіть шматочки в пакет.

Інший спосіб зберігання – це всім знайоме консервування. Перець може бути маринованим, квашеним або в’яленим.

Популярне

Подібні новини