Лише 1 трюк – і губку для посуду не міняю по кілька місяців: знадобиться “штучка” з канцелярського магазину

Губки для миття посуду – це ті кухонні помічники, якими господині користуються кожного дня. Дізнайтеся, як досягти того, щоб губка для посуду могла швидко висохнути та надовше залишатися чистою.

Під час частого використання губка поступово накопичує бруд та мікроорганізми, які можуть не лише забруднювати поверхні, що підлягають очищенню, але й сприяти поширенню інфекцій.

Як правильно очищувати губку для миття посуду

Очищення губки для посуду можна здійснити кількома способами. Зокрема, помістіть виріб у кошик для столових приборів у посудомийній машині чи покладіть в барабан пральної машинки (використовуючи спеціальний сітчастий мішечок) та запустіть техніку при температурі до 60 ℃.

Крім того, губку для посуду також можна очистити, використовуючи наступний спосіб. Для цього її слід помістити в ємність з мильною водою, а після цього поставити у мікрохвильовку на дві хвилини.

Як часто слід міняти губку для миття посуду

Якщо ви користуєтесь губкою кожного дня, то експерти рекомендують оновлювати її не рідше ніж раз на 2 тижні. Але цей термін можна продовжити щонайменше до десяти днів, використовуючи одну просту хитрість.

Водночас варто пам’ятати, що при перших ознаках зносу або пошкодження губки слід негайно замінити її на нову, щоб забезпечити належну гігієну та ефективність очищення.

Господині розповіли, як продовжити термін використання губки для посуду
Господині розповіли, як продовжити термін використання губки для посуду

Як продовжити термін використання губки для миття посуду

Для того, щоб губка для посуду дуже швидко висихала та залишалася чистою тривалий час, необхідно дотримуватися одного простого правила. Головна порада полягає в правильному зберіганні губки.

Фахівці відмічають, що неправильно просто залишати її на раковині, оскільки це призводить до тривалого збереження вологи. Така висока вологість створює ідеальні умови для розмноження шкідливих мікроорганізмів, що скорочує термін служби губки.

Щоб запобігти цьому, слід скористатися простим канцелярським приладдям – затискачем для паперів. Після того як ви вимили посуд, рекомендується ретельно промити губку, добре вичавити її та притиснути вищевказаним пристосуванням.

Далі затискач потрібно розмістити біля раковини таким чином, щоб губка перебувала у вертикальному положенні. Такий спосіб зберігання забезпечить її швидке висихання, що дозволить виробу залишатися чистим значно довше. Як результат, потреба в частій заміні губок зменшиться, що полегшить домашню роботу.

Популярне

Подібні новини