Сусіди спершу сміялися, а потім почали теж так робити: для чого залишати бадилля помідорів на грядках

Після проріджування кущів томатів перед городниками постає питання, куди подіти бадилля помідорів. Дізнайтеся, що саме необхідно з ним зробити та як отримати від нього всю користь для своїх ділянок.

Причини, через які бадилля помідорів варто залишити

Перш за все, бадилля помідорів є органічною речовиною, котра здатна покращувати родючість ґрунту. Зокрема, органічні сполуки, що знаходяться в бадиллі, служать ланцюгом живлення для різноманітних корисних мікроорганізмів, які розташовані в ґрунті. Вони, розкладаючи бадилля, перетворюють його на корисні речовини, необхідні для рослин.

Крім того, бадилля томатів має здатність допомагати поліпшувати структуру ґрунту, роблячи його більш пухким. Це сприяє легшому росту коренів рослин та поліпшує доступ до живильних речовин і води.

Також застосування бадилля томатів на городніх ділянках допоможе уникнути ерозії ґрунту, оскільки створюється захисний бар’єр, що допомагає запобігти виносу ґрунту при “потужних” вітрах чи дощах, а особливо це дуже актуально перед зимуванням.

Правильна підготовка бадилля помідорів перед початком розкидання на городі

Фахівці зазначають, що використовувати бадилля на грядках можна лише тоді, коли листя та кущі помідорів є повністю здоровими. Протягом осені й зими воно розкладеться, і навесні, перекопуючи землю, ви отримаєте природне добриво.

Цей дієвий трюк із помідорним бадиллям допоможе неабияк поліпшити родючість ґрунту
Цей дієвий трюк із помідорним бадиллям допоможе неабияк поліпшити родючість ґрунту

Спочатку наріжте бадилля на дрібніші шматки, щоб прискорити процес розкладання в землі. Потім необхідно дуже ретельно впровадити подрібнене бадилля в ґрунт, розташовуючи його поблизу рослин чи безпосередньо на грядки.

Цю процедуру можна провести як восени при підготовці ґрунту до зими, так і навесні перед висадкою новеньких культур. Дане застосування бадилля не лише збагачує ґрунт живильними речовинами, але й покращує його родючість. Відтак вважається, що це один із найефективніших способів удобрення ділянок перед зимовими морозами, через це важливо вчасно скористатися цією можливістю.

Внесення бадилля томатів до компосту

Бадилля зі здорових томатних кущиків необхідно подрібнити, покласти у компост та присипати землею. Експерти зазначають, що коли покласти не подрібнене бадилля в компост, то процес компостування триватиме значно довше.

Крім того, майбутнє “чудо” добриво рекомендується полити за допомогою слабкого розчину мідного купоросу для того, щоб запобігти розповсюдженню хвороб, зокрема фітофторозу, яким можуть бути уражені кущики.

Популярне

Подібні новини