Записала золотими літерами пораду тітки Олі: посійте по полуниці цей сидерат – і грядки оживуть, як у казці

Забувати про полуницю восени не можна — вона вимагає ретельного догляду, інакше в майбутньому сезоні можна залишитися з мізерним урожаєм.

Потрібно ретельно поливати полуницю, якщо немає затяжних дощів, оскільки коріння має запасти велику кількість вологи, щоб легше перенести зиму. Якщо листя рослини починає хворіти, у жовтні обов’язково обприскуємо рослини мідним купоросом — тільки так полуниця зможе перезимувати у здоровому стані та навесні вже розпочати активну життєдіяльність.

До речі, перед такою обробкою необхідно видалити з кущів усі хворі вуса та листя. Розчин для обробки готується так: розводимо 5-10 грамів мідного купоросу на відро води та обприскуємо рослини.

Також важливо засіяти сидерати на грядці з ягодами, що буде додатковою профілактикою від хвороб кущів, надійним захистом від шкідників ґрунту. Сидерати збагачують ґрунт азотом і розпушують її структуру, забезпечуючи хороший доступ кисню.

Городники розповіли, який сидерат посадити після полуниці
Городники розповіли, який сидерат посадити після полуниці

Коли рослини виростуть до 10-12 см, їх можна зірвати й залишити в міжряддях — так грядки будуть замульчовані на зиму, і коріння полуниці не перемерзне при критично низьких температурах. А навесні, після сидератів, ґрунт просто розпушується, що дає відмінний результат.

Також у міжряддях замість сидератів можна посадити озимий часник або кріп, а весною на цих місцях висіяти чорнобривці та календулу — ці рослини є чудовими натуральними фунгіцидами та інсектицидами.

Такі прості заходи допоможуть отримати багатий урожай смачної та великої ягоди наступного року!

Популярне

Подібні новини