Що робити з садовою гортензією у вересні, аби весною вона розквітла найпершою та дала мільйони бутонів

Гортензії — справжні феї саду, а щоб вони розквітли у повну силу навесні радимо зайнятися їх доглядом вже просто зараз. Редакція сайту "Добрі новини" знайшла цікаву інформацію для вас.

Вересень — час, коли гортензія просто просить нас про догляд та підготовку до зими. Від того, наскільки ретельно ви зараз займетеся квіткою, залежить, як рясно вона буде квітнути у наступному сезоні.

Основний процес, який зараз переживають рослини — це закладення бруньок, з яких навесні розвинуться нові квіткові суцвіття. Одним з найважливіших аспектів у цьому є правильний полив із поживними речовинами. З серпня і до пізньої осені гортензія потребує регулярного живлення, яке містить залізо, калій та фосфор. Ці елементи допоможуть сформувати міцні й здорові бруньки, що забезпечить рясне цвітіння наступного року.

Садівники назвали 5 правил для живцювання гортензій
Експерти розповіли, як покращити бутонізацію гортензії восени

Ідеальним рішенням для підживлення восени буде органічне добриво з підручних засобів. Для цього вам знадобляться прості, але дуже ефективні компоненти: лобода, снить, падалиця (яблука, арбузи), кисломолочні продукти та хліб. Якщо будете брати падалицю, то обов’язково ту, що пролежала менше 1 дня та не має видимих ознак гниття.

Всі ці інгредієнти містять в собі необхідні мікроелементи, які активізують розвиток квіткових бруньок. Змішайте всі ці компоненти, подрібнивши їх, та залийте водою. Настій повинен бродити на сонці протягом 5-7 днів.

Садівники назвали 5 правил для живцювання гортензій
Експерти розповіли, як покращити бутонізацію гортензії восени

Коли суміш готова, її потрібно розвести водою у пропорції 2 літри настою на 10 літрів води. Таким розчином поливайте гортензію кожні 3-5 днів аж до того моменту, коли прийде час укрити її на зиму. Ця підживка є абсолютно органічною та безпечною, проте водночас вона неймовірно ефективна. Вона не лише забезпечує рослину всіма необхідними елементами, а й допомагає кущикам краще переносити зимові холоди.

Популярне

Подібні новини