Ці “ляпи” на кухні роблять майже всі: добра свекруха навчила мене фірмовим хитрощам. Ділюся з вами

Існує безліч повсякденних домашніх дій, які, як виявилось, багато з нас роблять неправильно. Розповідаємо, де саме 85% господинь точно "косячать".

Не читати новий рецепт до кінця. Сліпо слідувати рецепту можна лише тоді, коли його вже було випробувано хоча б одного разу на власній кухні. В усіх інших випадках починати готувати, не ознайомившись повністю з рецептом, є доволі авантюрним підприємством. Кухарі – народ творчий, і часом вони вказують важливі деталі по ходу рецепту. Навряд чи ви зможете поставити час на паузу, щоб залишити страву, яка готується, і бігти в магазин за пучком петрушки. Саме тому новий рецепт завжди краще читати до кінця, підготувати все необхідне, і лише потім починати готувати. Так ви мінімізуєте ризики неприємних сюрпризів. 

Обробна дошка не того розміру. Невеликі дошки можуть виглядати естетично привабливо, але насправді вони виявляються не такими корисними. Розмір дошки має бути таким, щоб на ній вільно розміщувалися всі вибрані інгредієнти або готові страви. Якщо мова йде про обробку м’яса, дошка відповідного розміру буде зручнішою та безпечнішою. 

Невідповідний ніж. Ніж, який підходить для одного завдання, зовсім не підходить для іншого. Не потрібно хапатися за перший-ліпший ніж тільки тому, що він опинився під рукою. Перш ніж взяти ніж, подумайте, що саме ви збираєтеся ним різати. Шеф-ніж, хоч і називається універсальним, не може замінити всі інші ножі на кухні. Хочете відокремити м’ясо від кісток? Скористайтесь звичайним ножем. Потрібно нарізати хліб? Візьміть ніж із зазубреним лезом. 

Кухарі назвали головні помилки на кухні, які роблять всі
Кухарі назвали головні помилки на кухні, які роблять всі

Брудне робоче місце. Мало хто, провівши кілька годин біля плити, горить бажанням братися за миття посуду та наведення порядку. Проте це не той випадок, коли можна сказати собі: “Я подумаю про це завтра”, і спокійно займатися своїми справами. Неприбране робоче місце не дасть ефективно організувати процес, до того ж збільшує ризик потрапляння бактерій. Не варто відкладати прибирання до останньої хвилини. Приготували – прибралися. Така тактика дозволить заощадити час у довгостроковій перспективі. 

Холодна сковорода. Усі ми знаємо золоте правило: їжа не повинна торкатися холодної поверхні. Але в поспіху ми часто нехтуємо цим правилом і кладемо шматок м’яса на ще не дуже розігріту сковороду. В результаті м’ясо починає прилипати або пригоряти, що значно ускладнює процес приготування. Якщо ви не прагнете зіпсувати страву, поставте максимальний вогонь і зачекайте кілька хвилин. Для перевірки температури поверхні капніть на сковороду кілька крапель води: якщо вони зашипіли і випарувалися, час додавати олію. Як тільки олія почне пузиритися, можна починати смажити. 

Кухарі назвали головні помилки на кухні, які роблять всі
Кухарі назвали головні помилки на кухні, які роблять всі

Продукти прямо з холодильника. Незалежно від того, чи плануєте ви готувати яловичину, свинину, курку чи рибу, ніколи не кладіть продукт на гарячу сковороду або деко прямо з холодильника. В іншому випадку страва вийде пересмаженою зовні та сирою всередині. Перед приготуванням м’ясо чи рибу потрібно залишити полежати якийсь час при кімнатній температурі. 

Популярне

Подібні новини