Рубрики: Рецепти

Рецепт домашнього хліба: знадобиться всього 4 інгредієнти, які є на кожній кухні

Українська кухня славиться своїм багатством та смаком. Такі неймовірно смачні та унікальні страви є далеко не скрізь. Проте, головним елементом столу завжди був хліб. Тому сьогодні ми розкажемо вам простий рецепт його приготування, для якого вам знадобиться лише 4 інгредієнти.

Ми часто чули, що хліб — усьому голова. Без нього будь-який прийом їжі неможлий в українській сім’ї. Його запашний аромат одразу викликає бажання відламати ту таку смачну верхівку виробу та насолодитись нею по дорозі додому. Усі ми так робили. А хтось і досі так хитрить та приносить додому не цілу хлібину. Отож, як приготувати такий неймовірний та смачний хлібний виріб з чотирьох інгредієнтів, які є у кожної господині на кухні. Ділимось простим та корисним рецептом.

Необхідні інгредієнти:

  • 8 гр солі
  • 500 гр борошна
  • 1/4 ч. л. сухих дріжджів
  • 340 мл води кімнатної температури

Процес приготування:

До підготовленої води кімнатної температури додаємо дріжджі, сіль та розмішуємо. Потім у новоутворену суміш додаємо просіяне через сито борошно. Коли ви змішали ці інгредієнти, накрийте ваше тісто харчовою плівкою та залиште його при кімнатній температурі на 12 годин.

Початковий етап – замішуємо тісто

Потім поверхню, на якій будете займатись виготовленням хліба, присипте борошном. Важливо, щоб воно було також просіяним. Викладіть тісто, скрутіть його в рулетик та защіпніть краї цього кола. На цьому та декількох наступних етапах тісто буде зліплюватися. Це цілком нормально, тому не хвилюйтеся та продовжуйте далі.

Повторіть ці дії декілька разів, защіпуючи краї знову і знову.

Потім покладіть тісто в миску, яку застелили перед цим рушником, і, на яку насипали борошна. Залиште ваш майбутній хліб там на одну-дві години.

Тепер лише останні приготування. Розігрійте духову піч із деко (воно має бути гарячим) до 230-250 градусів протягом тридцяти хвилин.

Порада: на дно духовки поставте форму, у яку перед цим наллєте окріп. Це додасть вашому хлібові хрумкої скоринки.

Тепер на підготовлений пергамент перемістіть ваше тісто. Зробіть один або декілька надрізів посередині. Це потім буде родзинкою вашого хліба.

Надрізи на вашому хлібі стануть родзинкою виробу

Пергамент з тістом перекладіть на розпечене деко та залиште випікатися на 30 хвилин з водою в духовці. Потім ємність, де був окріп, дістаньте та дайте хлібові пропектись ще 5-7 хвилин.

Опісля дістаньте ваш виріб, дайте йому трохи охолонути та сміливо подавайте до столу!

Поділитися