Рубрики: Рецепти

Як приготувати ідеальне тісто для пухкої піци: усі необхідні інгредієнти є на кухні кожної господині

Ми поділимось з вами рецептом тіста для смачної та ароматної піци, яке перенесе вас на простори Італії. Тим паче у вас є усе необхідне для приготування цього шедевру.

Неймовірна смачна піца — справжня розрада для шлунку голодних та виснажених господинь. Особливо, коли ви хочете вразити сім’ю чимось смачним, а ні сил, ні бажання на довгі години приготування у вас немає. Тоді радимо спробувати цей простий рецепт, результат якого вас неодмінно вразить.

Як приготувати ідеальне тісто для справжньої пухкої піци?

Примітка: цей рецепт розрахований на дві піци діаметром 30 сантиметрів.

Вам знадобиться:

  • 200 мл теплої води
  • 6 грамів сухих дріжджів
  • 1 чайна ложка цукру
  • пів чайної ложки солі
  • 350 грамів борошна
  • 2 столові ложки оливкової олії

Процес приготування:

Спершу до теплої води додайте дріжджі та цукор.

Потім візьміть іншу миску та просійте в неї борошно. Додайте туди сіль, вологі інгредієнти та змішайте усю цю суміш.

Тепер сміливо вливайте до тіста оливкову олію та вимішуйте все до гладкого стану протягом п’яти хвилин. Якщо тісто й після цих махінацій продовжує липнути, то додайте трохи борошна.

Вимушуйте тісто, поки воно не перестане бути липким

Тепер іншу миску чи будь-яку глибоку ємність змастіть оливковою олією, покладіть у неї тісто і залиште його так на 30-40 хвилин, аби воно могло піднятися.

Потім дістаньте його та розділіть на 2 половини. На шматок пергаменту насипте борошна та покладіть розкатане тісто на цей папір. Зверніть увагу, щоб діаметр тіста підходив діаметру листа. Тоді приступайте до наліплювання бортиків.

Слідкуйте, щоб бортики не були дуже великими

Начинку можете брати будь-яку. Зазвичай для піци використовують соус, сир, кукурудзу, м’ясо, шинку, помідори та багато іншого. Але обирати вам, адже ви головний кухар на цій кухні.

Викладіть начинку і перед тим, як ставити вашу страву в духовку, залиште піцу на 10-15 хвилин, аби тісто стало більш пухким.

Порада кухарів: деко варто перевернути та розігріти разом з духовкою. Тоді вам буде легше викладати на нього піцу.

Тепер перекладіть лист пергаменту з майбутньою піцою на деко та поставте випікатися в розігрітій до 200 градусів духовці. Час — до двадцяти хвилин.

Бортики не перепікайте, а дайте їм підрум’янитися. Інакше вони будуть занадто грубими.

І вуаля!

Поділитися