Рецепт сирної запіканки без борошна і манки: як приготувати пишну запіканку, яка просто танутиме в роті

Цей рецепт здивує не лише вас, а й усіх гостей, коли вони дізнаються цей унікальний рецепт, адже ви зробите смачну сирну запіканку, не використавши ні борошна, ні манки.

Сирна запіканка оповита спогадами з дитинства. Ще коли бабуся готувала її так, як ніхто в житті, чи коли мама діставала цей смачний та запашний десерт з духової печі, а ми вже бігли на кухню, аби спробувати шматочок, поливши його сметаною з цукром чи домашнім варенням з полуницею чи яблуками.

Тому в кожного з нас є особлива прив’язаність до цієї улюбленої страви. І не дивно, коли вправні господині готують цю смакоту для рідних та близьких та, аби вразити гостей.

Однак, нині, коли світ знаходить бюджетні та менш калорійні варіанти рецептів, сирна запіканка не стала винятком. Цей рецепт вас точно вразить, адже для приготування вам не знадобиться ні борошно, ні манка.

Необхідні складники:

  • Сир (творог) — 250 грамів
  • Молоко (також можна використати вершки) – 100 мл (підбирайте кількість, зважаючи на вологість сиру)
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукор — 2 столові ложки (можна додавати менше, якщо хочете менш солодкий результат)
  • Ванілін (чи інші прянощі, що вам подобаються)
  • Вершкове масло, аби змастити форму для випікання

Як бачите, інгредієнти прості та часто є на кухні в кожної господині.

Процес приготування страви:

Спершу вам необхідно відокремити білки від жовтків.

Збийте підготовлений сир з молоком, цукром, прянощами і жовтками. Робіть це, поки не отримаєте суміш, схожу на густу сметану.

Ваша майбутня сирна запіканка
Ваша майбутня сирна запіканка

В іншій посудині збийте білки. Цим вінчиком чи ложкою, якою збивали складові яйця, введіть білки в масу з решти продуктів.

Тісто готове, залишилось майже нічого — лише запекти.

Для цього змастіть вершковою олією форму та нагрійте духовку до 160-170 градусів. Потім поставте випікатися у духовій печі майбутню смачну страву протягом 35 хвилин. Перевірте готовність десерту дерев’яною шпажкою. Коли тісто буде не сирим, діставайте з печі сирну запіканку та дайте їй охолонути.

Потім наріжте, за бажанням можете прикрасити та подавайте до столу.

Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини