Секретний інгредієнт для дерунів, який допоможе зробити так, щоб картопля не чорніла: від найкращих господинь

Деруни — така смачна, але така примхлива страва. Картопля, яку ви так дбайливо натерли, починає швидко темніти та набувати не дуже апетитного вигляду.

Страва, яку люблять усі члени сім’ї. Ця хрустка скоринка, простота в приготуванні та неймовірний смак поєдналися у такій простій страві, інгредієнтів та часу на створення якої треба небагато. Ідеться про деруни, як ви могли здогадатися.

Однак, є одна причина, яка може завадити вам насолодитися цією стравою на повну — картопля, яка є основою дерунів, з часом починає темніти. Проте, не засмучуйтесь, адже  є секретний інгредієнт, який додають усі професійні господині, аби зберегти апетитний колір натертої картоплі.

Коли будете смажити деруни наступного разу, обов’язково додайте до картопляної суміші одну столову ложку сметани чи будь-якого іншого кисломолочного продукту. Вона створить середовище, де бактерії, що викликають почорніння тіста для дерунів, не зможуть розмножуватися.

Як приготувати смачні деруни, які не втратять свого кольору?
Як приготувати смачні деруни, які не втратять свого кольору?

Інші поради для збереження кольору картоплі для дерунів

Також є інші способи, як стримати набуття натертою картоплею неприємного кольору.

Вам може допомогти, якщо ви додасте до картопляної суміші натерту сиру цибулю. Окрім того, що вона не дасть почорніти вашій основі для майбутніх дерунів, деруни стануть легшими та ароматними.

Також можете додати до картоплі гарячого молока, аби зберегти приємний колір дерунів.

Окрім додавання певних секретних інгредієнтів, є ще дві важливі поради, яких варто дотримуватись, аби приготувати смачні, рум’яні та апетитні деруни. Коли ви почистили, натерли, віджали картоплю та змішали її з іншими інгредієнтами, то не зволікайте та смажте деруни швидко. Адже чим більше цей інгредієнт має доступ до повітря, тим більше він починає темніти.

Також замість терки можете використати кухонний комбайн, і тоді в картоплі буде значно менше шансів набути той неприємний колір.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини