Салат “Чоловіча слабкість”: оригінальна альтернатива олів’є – прикрасить новорічний стіл та смакуватиме гостям

Готувати кожного року одне й те саме набридає, тому кулінари поділились новим салатом, який вдало замінить застаріле олів'є. Для приготування знадобиться всього 10 хвилин

Людям завжди набридає стабільність, саме тому кухарі вигадали мільйон і одну варіацію давно відомого салату олів’є, який вигадали понад 100 років тому. Для того, аби здивувати своїх гостей красивою подачею та смачною начинкою, потрібно трішки часу та фантазії.

Варто зазначити, що страва, найдавніший рецепт якої опубліковано в журналі “Наша їжа” від 1894 року, кардинально відрізняється від того, що ми звикли готувати сьогодні. Експериментувати – завжди вдала ідея, отож приступайте до приготування новорічної смакоти в оновленому варіанті.

Для приготування незвичайного салату потрібні ті ж самі продукти, які ви купували на олів’є. Головна відмінність полягає в способі сервіровки, а також процесі приготування. Автор страви, яку в коментарях під опублікованим на YouTube-каналі відео назвали ситною вечерею, зазначив, що це – саме чоловіча пристрасть. Втім, б’ємось об заклад, салат сподобається всім!

Інгредієнти:

  • 400 грамів картоплі;
  • 150 грамів свинячої грудинки;
  • 4 варених яйця;
  • 300 грамів маринованих солоних огірків;
  • 100 грамів твердого сиру;
  • 30 грамів зеленої цибулі;
  • Олія, сіль та перець – на смак;
  • Для заправки – 100 грамів майонезу та 30 грамів гострої гірчиці.

Спосіб приготування:

Для початку відваріть яйця, щоб жовток всередині був твердим, та залиште їх остигати. У цей час очистіть картоплю та наріжте її невеликими шматочками – чим менші шматочки, тим менше часу потрібно буде її готувати. Збризніть овоч олією, додайте на власний смак солі та перцю й поставте запікатись у духовці на 10-15 хвилин на 180 градусах.

Запечіть у духовці картоплю, нарізану невеликими шматочками
Запечіть у духовці картоплю, нарізану невеликими шматочками

Грудинку наріжте скибочками, підсмажте її на сковорідці, а потім залиште на паперовий рушник, аби забрати зайвий жир після смаження. У цей час наріжте скибочками сир, мариновані огірки. Яйця потрібно розрізати навпіл. Наріжте зелену цибулю.

Наріжте всі необхідні для салату овочі
Наріжте всі необхідні для салату овочі

Викладіть у красивий посуд всі нарізані інгредієнти – яйця поки відкладіть. У окремому посуді змішайте соус для заправки та акуратно полийте салат зверху. В кінці викладіть половинки яєць – ваш салат готовий. Смачного!

Так виглядає готовий салат “Чоловіча слабкість”

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини