Таке можливо: простий рецепт дерунів, картоплю для яких не треба терти — ви будете здивовані смаком

У приготуванні дерунів є багато важливих тонкощів від вибору картоплі до швидкості смажіння. А також є цікавий рецепт, за яким, аби приготувати деруни, їх не потрібно терти.

Хрусткі деруни завжди є окрасою столу та однією із найулюбленіших страв. Тому й не дивно, що вони розходяться просто миттєво, а весь час, що ви чистили та натирали картоплю, замішували тісто та дбайливо смажили кожен шматочок одразу ніби зникають.

Однак, ми маємо цікавий рецепт, який точно урізноманітнить ваш вечір новим смаком дерунів та зекономить трохи часу, адже для нього не потрібно терти картоплю. І вам не знадобиться навіть сковорідка.

Ці деруни вам необхідно запекти в духовій печі, але вони вийдуть такими ж смачними та хрусткими, як ті, що ви смажите. Утім, цього разу вам знадобиться значно менше зусиль та один секретний інгредієнт.

Цю страву також називають картопляними млинцями чи оладками, проте, більшість професійних кухарів усе ж таки відносять їх до дерунів. Навіть якщо ви туди додасте один цікавий інгредієнт. Дріжджі.

Ваші деруни вийдуть мегасмачними
Ваші деруни вийдуть мегасмачними

Необхідні складники:

  • Картопля – 1 кг
  • Пшеничне борошно – 120 грамів
  • Дріжджі – 15 грамів
  • Вершки (або густа сметана) – 2 ст. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль, перець та інші спеції – за бажанням
  • Зелена цибуля – за бажанням

Спосіб приготування:

Картоплю вам необхідно зварити та перетворити її на пюре, ретельно потовкши зварений овоч.

Потім додайте до вершків (якщо немає, то густа сметана також підійде) дріжджі та яйця. Добре перемішайте.

Суміш, що ви отримали, додайте до картоплі. Після цього всипте в миску з цими інгредієнтами просіяне борошно.

Також можете додати спецій. Зазвичай використовують сіль і перець, але ви можете використати і дещо цікавіше чи не додавати нічого. Ретельно розмішайте отриману суміш.

Тепер розігрійте духову піч до 200 градусів. Поки вона нагрівається, викладіть на деко пергамент. На нього треба викласти сформовані з картопляного тіста оладки та поставити запікатися протягом 30 хвилин.

За бажанням та красивішого вигляду перед тим, як подавати, можете посипати страву нарізаною зеленою цибулею. Однак, не забудьте сметану, адже з нею ваші деруни смакуватимуть найкраще.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини