Заміна Олів’є, про яку мало хто пам’ятає: рецепт новорічного салату усього з 5 інгредієнтів

Цей салат мають добре знати наші старші родичі, однак більшості господиням він насправді невідомий. Хоча своїм смаком він може позмагатися навіть з Олів'є.

Як ми всі могли помітити, усе, що було популярним та значно вживаним раніше, з часом забувається, аби знову відродитися у руках значно молодших поколінь. Це можна побачити не лише в моді, а й у кулінарії, коли рецепти, які чомусь перестали використовувати, дійшли до рук сучасних господинь. Одним із них і є цей салат.

Цю добре забуту страву називають “Чайкою”, а раніше він був головною окрасою столу на новорічні свята, якою нині є салат “Олів’є”. Тому у вас є чудова можливість здивувати гостей “новою” стравою на Новий рік.

Необхідні інгредієнти:

  • Твердий сир — 200 грамів.
  • Консервований зелений горошок — 300 грамів.
  • Яйця — 3 шт.
  • Цибуля — за бажанням.
  • Майонез.
Рецепт приготування салату "Чайка"
Рецепт приготування салату “Чайка”

Спосіб приготування:

Для початку вам необхідно зварити курячі яйця, почистити їх та нарізати цей інгредієнт дрібним кубиком.

Твердий сир (підійде будь-який, що ви любите) слід натерти на великій терці. Потім варто подрібнити цибулю.

На цьому етапі досвідчені домогосподині радять скуштувати цибулю. Якщо вона виявиться пекучою, то, аби це не зіпсувало смак салату, замаринуйте чи обробіть інгредієнт окропом. Також позбутися такої пекучості цибулі вам допоможе витримка продукту в морозильній камері протягом десяти хвилин.

Потім відкрийте банку законсервованого горошку та злийте з неї воду. Сам продукт додайте до посудини з рештою інгредієнтів та ретельно все перемішайте. Після цього ваш майже готовий салат слід заправити майонезом. Утім, якщо такий соус вам не до вподоби, то замість нього чудово підійде сметана з гірчицею.

Тепер настав не менші важливий етап — прикрашання страви.

Для цього перекладіть ваш салат у нову красиву миску чи сформуйте його на плоскій тарілці. Аби він виглядав ще привабливіше, прикрасьте страву натертим твердим сиром чи подрібненою зеленою цибулею. І вуаля.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини