Як замаринувати цибулю без оцту і окропу: швидкий рецепт маринованої цибулі для салатів

Маринована цибуля може стати чудовим інгредієнтом та доповненням до багатьох різноманітних страв. А як приготувати її без специфічного оцту та окропу?

Замаринувати цибулю доволі неважко, проте приготувати її смачно та без специфічного посмаку нагадує цікаве завдання для професійних господинь. Особливо, якщо ви хочете відчути цей гарнір по-новому, без специфічного смаку, який дає оцет, чи окропу, що також позначається на смаці маринованої цибулі.

Тому ми віднайшли рецепт приготування маринованої цибулі, для якого вам не знадобиться ні оцет, ні окріп, а сама страва вийде такою ж смачною.

Як приготувати мариновану цибулю без оцту та окропу?

Якщо ви не хочете, аби ваша страва мала специфічний запах чи смак, ви можете не додавати оцет. Тоді вам знадобиться соєвий соус, що теж має яскравий смак, але не такий різкий. Або можете використати лимонну кислоту, яка має такі ж функції, як оцет, однак, вона не так позначається на запаху та смаку маринованої цибулі. Також у цьому інгредієнті є багато вітаміну С, який корисний для здоров’я. Тому мариновану цибулю часто можна заготовляти на зиму та отримувати необхідну дозу вітамінів у таку холодну пору.

Як приготувати мариновану цибулю на зиму?

Є рецепт маринованої цибулі на зиму, який вам точно знадобиться
Є рецепт маринованої цибулі на зиму, який вам точно знадобиться

Для цього вам знадобиться:

  • Півтора кілограма дрібної цибулі.
  • 300 мл яблучного оцту.
  • 2 літри води.
  • 2 столові ложки цукру.
  • 80 грамів солі.
  • 1 год. л. кориці меленої.
  • Пів чайної ложки гострого червоного перцю.
  • Кілька штук пряної гвоздики.
  • 5-6 шт. лаврового листа.

Спосіб приготування:

Зріжте корінь продукту. Половину води нагрійте, але не до кипіння. Додайте в неї 40 грамів солі.

У цій воді замочіть цибулю і поставте її маринуватися в мікрохвильовку на максимальну потужність протягом 5 хвилин.

Залиште розчин охолоджуватися та підготуйте банки. На дно посудини покладіть спеції, а потім до верху заповніть усе цибулею.

Решту води закип’ятіть, але перед появою бульбашок додайте спеції. Після цього покладіть туди оцет і доведіть до кипіння. Залийте цим банки та закатайте їх.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини