Рубрики: Рецепти

ТОП-4 способи відмити жир з кромки скляної кришки від сковорідки: без витрат грошей і часу

Скляні кришки - це болюче місце кожної господині, бо вони швидко забруднюються, але їх не так вже й швидко можна відмити. Сьогодні ви дізнаєтеся, як це зробити за 15 хвилин.

Під час активного користування кухонним приладдям, ми можемо помітити, що на ньому з’являється жирний наліт. Якщо від нього не позбавитися одразу, то він буде збиратись там місяцями і провести прибирання стане ще складніше, ніж це могло би бути, але якщо ви вже зіштовхнулися віч-на-віч з такою проблемою, як застарілий жир, зараз ви дізнаєтеся, як позбутися його раз і назавжди.

Скляні кришки найбільше страждають від потрапляння жиру на них. Ви можете варити щось і одночасно смажити стейки або тушкувати м’ясо, жир з якого буде потрапляти на кропку скляної кришки. Деякі господині проводять чистку в два етапи: спочатку замочують в розчині, а потім видаляють жир механічним способом.

Як відмити скляну крищку від жиру в домашніх умовах

Вам знадобиться:

  • 1 столова ложка гірчичного порошку;
  • 2 столові ложки соди;
  • 1 столова ложка будь-якого миючого засобу.

Щоб очищення пройшло досить ефективно, потрібно всі інгредієнти залити трьома літрами окропу, перемішати і залишити на декілька хвилин. Далі помістіть кришки в отриману суміш на 20-30 хвилин. Часу може знадобитися більше або менше, все залежить від міри забрудненості вашого кухонного приладдя. Після цього промийте проточною водою.

Наступні два способи однакові, відрізняється лише ключовий засіб: візьміть господарське мило чи соду і добре потріть кришку. Достатньо буде сильно потерти губкою з жорсткої сторони і бруд з легкістю “відійде”.

Якщо у важкодоступних місцях все одно залишився бруд, вам допоможе звичайний перекис водню та ватка. Змочіть ватку у перекис та потріть ті місця, де залишився бруд. Після цього промийте кришку під теплою водою і добре висушіть.

Поділитися