Яку частину яйця не можна додавати в фарш для котлет: вийдуть сухими і жорсткими

Важливо правильно приготувати фарш для котлет, щоб вони залишились соковитими і не втратили свій смак. Багато господинь це роблять не правильно.

Насправді зробити домашні котлети це дуже просто. Крім цього, це значно краще, ніж купувати їх у магазині, бо ти ніколи не знаєш, на скільки свіжі ці котлети та з якого фаршу вони приготовлені, а коли ми самостійно готуємо їх, то можемо бути впевнені в їхній свіжості та ідеальному смаку.

Професійні кухарі діляться своїми секретами, як правильно готувати котлети. Не всі знають, що саме додавати до котлет, щоб вони були ідеальними та соковитими – білок чи жовток.
Мало кому відомо, що додавання цілого яйця до котлет можуть зробити їх суховатими та жорсткими.

Як приготувати ідеальний фарш для котлет
Як приготувати ідеальний фарш для котлет

Це пов’язано з тим, що м’ясо та яйце містять багато білків, а білки під час термічної обробки мають здатність згортуватися. Через це фарш рекомендується готувати з додаванням лише жовтка. Завдяки цьому котлети залишаються соковитими і тримають свою форму під час термічної обробки. Якщо вам здається, що одного жовточка буде не достатньо, можете сміливо додавати ще один. Це ніяк не зіпсує смак вже готових котлет, а буде підтримувати їхню соковитість наступні декілька днів.

Також шеф-кухарі рекомендують замочувати хліб в молоці, а не у воді. Котлети матимуть ніжний та ароматний смак. Багато господинь думають, що хліб використовують лише для того, щоб зекономити м’ясо. Насправді, це не так. Котлети саме завдяки хлібу у складі стають соковитими, м’якими та ніжними.

Ідеальна пропорція хлібу у фарші – 250 грамів замоченого хлібу на один кілограм готового фаршу для котлет.

Ідеальний фарш для котлет
Ідеальний фарш для котлет

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини