Як приготувати хрумкі домашні деруни без борошна нашвидкуруч: простий рецепт від досвідчених кулінарів

Ця страва ідеально смакуватиме кожному – й тим, хто тримає Великий піст, і тим, хто харчується звично. Як просто та швидко приготувати домашні картопляні деруни?

Іноді зовсім не хочеться вигадувати незвичайну та цікаву вечерю. Часом сил вистачає лише на те, аби швидко “змайструвати” просту страву, швидко поїсти й відпочивати. Саме у такі моменти давно відомі та улюблені домашні деруни є справжнім порятунком. Пропонуємо звернути увагу на простий рецепт смачних дерунів без борошна. Завдяки простому секрету закуска при смаженні не буде розпадатись та вийде хрусткою та соковитою.

Інгредієнти:

  • Один кілограм картоплі;
  • Дві цибулини;
  • Сіль;
  • Олія.

Спосіб приготування:

Перш за все потрібно добре помити та очистити овочі. Далі візьміть терку та на найменшій тертці підготуйте основу для майбутніх дерунів. Головне – натирати не дуже великими скибочками. Далі необхідно позбутись від зайвої вологи, відтиснувши картоплю та цибулю на друшляку.

Спершу потрібно натерти цибулю
Спершу потрібно натерти цибулю
Натріть на найменшу терку картоплю
Натріть на найменшу терку картоплю

Після того, як зайвої вологи в основі для дерунів немає, можна перекладати масу до окремого посуду. Зауважте, що за наявності води з цибулі та картоплі деруни при смаженні будуть розпадатись. Оскільки страва готується без додавання борошна, позбутись від вологи – головний секрет хрусткої закуски.

До картоплі та цибулі додайте сіль та улюблені спеції, добре перемішайте й почніть обсмажувати деруни.

В окремому посуді змішайте всі інгредієнти
В окремому посуді змішайте всі інгредієнти

Кулінари радять додавати на пательню при приготуванні велику кількість олії. Розігрійте сковорідку та почніть обсмажувати деруни. Готуйте до золотої скоринки, а після – обов’язково промокніть закуску паперовими рушниками.

Готові деруни
Готові деруни

Домашні деруни готові. Подавати їх можна разом з гарніром або салатом. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини