Вафельний торт прямісінько з дитинства: простий рецепт смачного десерту, який готується за лічені хвилини

У багатьох вафельний торт – улюблений десерт дитинства. Пропонуємо приготувати смаколик за простим рецептом. Частування вийде неймовірно смачним завдяки секретному крему

Смак вафельного торта зі смачним карамельним кремом зведе з розуму кожного, хто його скуштує – це ми вам гарантуємо. Хрусткі вафлі нагадують десерт з дитинства, а простий рецепт дозволяє не витрачати на приготування смаколика багато часу. Якщо раптом вам захотілось чогось солоденького до чаю або ж близькі “замовили” десерт, а сил чи бажання випікати торт немає, пропонуємо братися до готування цього частування!

Відома українська фудблогерка та талановита кулінарка й кондитерка поділилась неймовірним рецептом з секретним інгредієнтом – карамельним кремом, який просто готується, але відмінно доповнює будь-який десерт.

Інгредієнти:

  • Вафельні коржі;
  • 100 мілілітрів води;
  • 180 грамів цукру;
  • 80 грамів яєчного жовтка;
  • 220 грамів вершкового масла;
  • 200 грамів вареного згущеного молока;
  • 150 грамів смаженого арахісу;
  • 150 грамів чорного шоколаду та 20 мілілітрів олії для глазурі.

Спосіб приготування:

Спершу потрібно приготувати цукровий сироп, який знадобиться для крему. Для цього налийте у спеціальний сотейник воду та додайте туди цукор. Готуйте на помірному вогні до температури 116 градусів – для цього потрібно тримати сироп на вогні близько 5 хвилин після закипання. Важливо не помішувати його, щоб сироп не почав кристалізуватись. Сироп для крему готовий, коли він висить на лопатці, а не стікає з неї.

Спочатку приготуйте сироп
Спочатку приготуйте сироп

Збийте міксером жовтки, а під час збивання обережно влийте до них цукровий сироп. Залиште суміш, щоб вона трішки застигла, а після – додайте туди варене згущене молоко та вершкове масло. Дуже якісно перемішайте все, щоб отримати однорідну суміш.

Змішайте сироп з іншими інгредієнтами та отримайте крем
Змішайте сироп з іншими інгредієнтами та отримайте крем

Зробіть шоколадну глазур, щоб прикрасити готовий десерт. Розтопіть шоколад і додайте до нього олію. Після цього почніть збирати торт. Кожен вафельний корж, які можна купити чи не у всіх магазинах, змащуйте кремом і посипайте смаженими подрібненими горіхами. У кінці покрийте десерт шоколадом і залиште “відпочити” у холодильнику на 5-6 годин.

Зберіть вафельний торт
Зберіть вафельний торт
Готовий десерт
Готовий десерт

Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини