Великдень 2023: простий рецепт паски, яка вдається завжди й кожному. Клопотенко поділився головними секретами

Великий Піст добігає свого завершення, а отже вже зовсім скоро вся країна святкуватиме Великдень. Якщо ви досі шукаєте ідеальний рецепт паски, пропонуємо звернути увагу на поради щодо приготування від Клопотенка

Відомий український кулінар Євген Клопотенко сьогодні є одним із найуспішніших представників своєї сфери діяльності. Знаменитість не лише приготуванням страв займається, а й активно веде блоги у соціальних мережах, де постійно ділиться цікавими рецептами, кулінарними хитрощами та секретами. Отже, пропонуємо приготувати Великодню паску за рецептом Євгена Клопотенка.

Нагадаємо, що цьогоріч Великдень припадає на 16 квітня, а отже до найголовнішого та найдавнішого християнського свята залишається трішки більш як два тижні. Отже, зараз саме час подумати, які паски ви готуватимете.

Інгредієнти:

  • 800 грамів борошна;
  • 25 грамів “живих” дріжджів;
  • 220 мілілітрів теплого молока 2,5% жирності;
  • 2 столові ложки сметани жирністю 20%;
  • Одне яйце й додатково один жовток;
  • Ванільний цукор;
  • 225 грамів цукру та додатково одна столова ложка для опари;
  • 100 грамів вершкового масла;
  • 2 столові ложки олії;
  • Цукрова пудра;
  • 100 грамів родзинок або цукатів;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

Найперший крок у приготуванні великодніх пасок – це опара. Для того, щоб її приготувати, потрібно у спеціальному сотейнику підігріти молоко, втім важливо не доводити його до кипіння. Після цього у теплу рідну додайте необхідну кількість дріжджів і мішайте молоко до їхнього повного розчинення. Далі потрібно додати ложку цукру й ще раз ретельно перемішати рідину в сотейнику. Далі накрийте опару та залиште при кімнатній температурі на 15-20 хвилин. За цей час вона має збільшитись відвічі.

Після того, як опара “відпочила”, додайте до неї яйце плюс один яєчний жовток. Туди ж додайте залишок цукру, смертану, сіль, масло, ванільний цукор. Ретельно, але акуратно перемішайте отриману масу. Якщо любите цитрусовий присмак, то на цьому етапі можете додати в опару натерту цедру апельсина.

З опари поступово почніть готувати тісто для паски

З опари поступово почніть готувати тісто для паскиПросійте необхідну кількість борошна й додайте його до суміші, яка отрималась з опари. Починайте вимішувати тісто. Зверніть увагу, що воно має отриматись однорідним, а через 10 хвилин вимішування повинно вийти м’яким, але при цьому не липким. Перекладіть отриману кулю тіста в глибоку миску попередньо змащену маслом, накрийте рушником і залиште в теплому місці на годину. Тісто збільшиться в об’ємі.

Після цього тісто потрібно знову трішки пом’яти, а потім – залишити його ще на 40 хвилин у такому ж теплому місці. Завдяки цій маніпуляції паски будуть повітряними й смачними.

Залиште тісто відпочивати й підходити

Залиште тісто відпочивати й підходитиКоли всі маніпуляції з тістом завершені, до нього можна додати родзинки й цукати. Розкладіть тісто на паски у форми, заповнивши їх всього на ⅔. Залиште заповнені форми в теплому місці, щоб тісто повністю їх заповнило. Випікати паски потрібно при температурі 180 градусів близько 25-35 хвилин.

Готові паски від Євгена Клопотенка
Готові паски від Євгена Клопотенка

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини