Великдень 2023: ніжна сирна паска без випікання, яка вдається кожному. Клопотенко поділився простим рецептом

Сьогодні, без перебільшення, існує буквально мільйон різних варіацій приготування пасок. До Великодня багато господинь готуються заздалегідь, тому пропонуємо ознайомитись із цим рецептом

Цьогоріч найголовніше християнське свято відзначається 16 квітня. Вже сьогодні господарі й господарки починають шукати ідеальний рецепт паски. Кулінарні блогери продовжують ділитись порадами й секретами, як приготувати смачне великоднє частування. Євген Клопотенко, відомий український кулінар та зірка “МастерШефу”, також вирішив розповісти, як просто й смачно зготувати паску.

Знаменитість поділився рецептом великодньої паски без випікання. Сирний ніжний смак точно сподобається кожному, а готування цього частування є настільки простим, що вдасться навіть тим, хто вперше має справу з приготуванням традиційної паски. Отже, мерщій записуйте рецепт.

Інгредієнти:

  • 700 грамів 9% сиру;
  • 350 мілілітрів вершків 33%;
  • П’ять яєчних жовтків;
  • 100 грамів вершкового масла;
  • 10 грамів ванільного цукру;
  • 150 грамів звичайного цукру;
  • Цедра лимона;
  • 50 грамів мигдалю, смаженого;

Спосіб приготування:

Перш за все, попереджає Євген Клопотенко, важливо відповідально підійти до вибору саме молочних інгредієнтів для паски. За словами кулінарного блогера, саме від якісно обраної “молочки” залежить смак і ніжна консистенція майбутньої паски. Клопотенко радить надавати перевагу домашнім продуктам, а сир перед приготуванням перетерти через сито. Крім того, не забудьте за декілька годин перед готуванням дістати масло з холодильника, воно має бути м’яким.

Отже, перший крок у приготуванні паски – з’єднати яєчні жовтки з цукром і добре перемішати. Далі у масу слід додати ванільний цукор і зовсім трішки солі. Перетирайте отриману масу до тих пір, поки вона не стане білою.

Перетріть яєчні жовтки
Перетріть яєчні жовтки

Вилийте 150 грамів вершків у сотейник і почніть підігрівати, постійно помішуючи. Головне – гріти вершки на помірному вогні, щоб вони не підгоріли. Коли над поверхнею рідини з’явиться пара, слід одразу ж перелити все до перетертих яєчних жовтків, перемішати й повернути отриману масу в сотейник. Варіть все на такому ж помірному вогні, поки консистенція рідини не почне нагадувати рідку сметану.

До перетертого сиру вилийте отриману “сметанну” масу з вершків і жовтків. Туди ж додайте м’яке вершкове масло, а також лимонну цедру. До слова, останній інгредієнт не є обов’язковим, втім любителям цитрусових – точно сподобається.

Замішайте тісто на паску
Замішайте тісто на паску

Залишки вершків збийте міксером, поки не утворяться стійкі піки. Додайте їх до загальної маси, а разом із тим висипте туди мигдаль. Всю сирну масу викладіть у форму, яку попередньо застелили марлею, складеною в щонайменше чотири шари. Утрамбуйте сирну масу, зверху знову накрийте марлею.

Форму на тарілці найкраще притиснути зверху чимось важким і залишити у холодильнику на цілу ніч.

Готова паска
Готова паска

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини