Десерт “Три банани”: простий рецепт найсмачнішого торту без випікання та зайвих зусиль. Готується за 5 хвилин

Домашнє частування до чаю завжди смакує набагато краще за придбане в крамниці. Пропонуємо потішити себе простим, але дуже смачним десертом, який готується за лічені хвилини

Смачне домашнє частування – найкращі ліки проти поганого настрою. Б’ємось об заклад, що кожен любить поласувати смаколиками разом із горнятком кави чи чашкою чаю. Насправді у магазині часто можна відшукати якісні солодощі, втім у самостійно приготованих десертах є дещо особливе. Якщо довго стояти за випіканням складних тортів немає бажання ні в кого, то витратити п’ять хвилин на легкий рецепт – не так важко.

Пропонуємо почастувати себе й рідних простим, але дуже смачним десертом. Шоколадний торт з бананами без випікання готується дуже просто й швидко, не вимагає багато часу й зусиль. Отже, мерщій записувати рецепт десерту, аби якомога скоріше його приготувати.

Інгредієнти:

  • 3 банани;
  • 250 грамів шоколадного печива;
  • 3 столові ложки какао;
  • 5 столових ложок крохмалю;
  • 7 столових ложок цукру;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;
  • 1 літр молока;
  • 100 грамів вершкового масла.

Спосіб приготування:

Приготування цього десерту й дійсно є неймовірно легким. Усі інгредієнти потрібно змішувати в одному посуді, тому одразу рекомендуємо взяти каструлю з товстим дном, аби потім поставити її на вогонь. Спершу потрібно змішати всі сухі інгредієнти – цукор, ванілін, крохмаль та какао висипте в каструлю та добре перемішайте.

Першим кроком потрібно змішати всі сухі інгредієнти
Першим кроком потрібно змішати всі сухі інгредієнти

В отриману суху масу акуратно влийте молоко. Не потрібно одразу заливати всю необхідну кількість рідини – зробіть це потроху й обережно, постійно помішуючи. Коли у вас вийде однорідна маса, поставте каструлю на помірний вогонь і доведіть до загусання. Не забувайте постійно помішувати вміст каструлі, аби нічого не підгоріло.

В кінці процесу додайте вершкове масло, добре перемішайте отриману масу до повного розчинення всіх інгредієнтів. Зніміть каструлю з плити й залиште на деякий час, щоб маса не була дуже гарячою. Втім, до повного застигання чекати не потрібно – вистачить буквально декількох хвилин.

Влийте отриману масу у форму
Влийте отриману масу у форму

У форму викладіть банани, залийте їх частиною отриманої шоколадної маси. Наверх викладіть подрібнене шоколадне печиво, утрамбуйте майбутній торт і влийте залишок шоколадної маси з каструлі. Залиште ваш банановий торт у холодильнику на декілька годин.

Готовий торт
Готовий торт

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини