Одна хитрість і вареники вийдуть пишними: розкрито секрет справжніх полтавських вареничків. Простий рецепт

Що може бути кращим, ніж смачнющі українські вареники? Певно, лише український борщ, втім сьогодні пропонуємо приготувати пишне частування родом із Полтавщини

Полтавські вареники – це класика української кухні. Споконвіку господарки на Полтавщині частували свої родини смачними й пишними вареничками. Насправді кожна господиня мала власний секретний рецепт, який передавала з покоління в покоління. Втім, редакція “Добрих новин” відшукала неймовірно простий, але дуже смачний та унікальний рецепт і для вас. Мерщій закупати всі необхідні продукти й поринати в атмосферу стародавньої української кухні.

Одразу слід зазначити, що основний секрет пишних вареників полягає в тому, аби додавати до них виключно теплий кефір, а також – краплю олії. Тоді тісто виходитиме дуже м’яким, а вареники після приготування здивують вас ніжним і м’яким смаком.

Інгредієнти:

  • 550 грамів борошна;
  • Пів літра кефіру;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • Сіль та цукор;
  • Одне яйце;
  • Одна цибуля й одна морква;
  • Пів кілограма м’ясного фаршу;
  • Олія.

Спосіб приготування:

Під час роботи з тістом ніколи не забувайте просіювати тісто, адже це лише додає вашим виробам м’якості та пишності. Отже, спершу пропустіть необхідну кількість борошна через сито й залиште його. Тим часом вилийте теплий кефір у каструлю та всипте туди розпушувач. До слова, цей інгредієнт можна замінити содою, втім її кулінари радять обов’язково гасити. Після розпушувачу в каструлю потрібно додати сіль та дуже добре все змішати.

Окремо збийте яйце, а потім – додайте його разом із невеликою кількістю цукру в каструлю з кефіром. Добре перемішайте отриману масу й починайте додавати туди борошно. Одразу висипати всю необхідну кількість не потрібно, краще порційно й акуратно замішувати тісто, щоб не виникало зайвих труднощів у грудочок.

Почніть замішувати тісто
Почніть замішувати тісто

Коли ви замішали тісто, додайте до нього краплю олії й добре перемішайте. Зауважте, що готове тісто не повинно липнути до рук. Залиште його на 20 хвилин у теплому місці, а поки – приготуйте начинку для вареників. Підсмажте з цибулею та морквою фарш.

Для того, аби сформувати вареники, попередньо потрібно посипати стіл борошном. Розріжте тісто на чотири частини, кожну з яких поділіть на частинки, необхідні для формування одного вареника. Розкачайте тісто, в кожен з вареників покладіть дві чайні ложки фаршу та добре защепніть.

Сформуйте вареники
Сформуйте вареники

Варити вареники потрібно 3 хвилини після закипання води.

Готові вареники
Готові вареники

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини