Рубрики: Рецепти

Як приготувати тертий пиріг з варенням: десерт за секретним рецептом Євгена Клопотенка, який нагадає дитинство

Хоча б раз у житті кожен з нас куштував тертий пиріг. Цей смак знайомий з дитинства, тому пропонуємо поринути у приємні спогади й приготувати частування до чаю

Комусь тертий пиріг готувала в дитинстві мама, а хтось запам’ятав це частування у виконанні бабусі. Хай там як, принаймні раз у житті всі куштували неперевершений десерт. Основна його особливість у простоті приготування. Попри те, що часу й зусиль на приготування пирога витрачається мінімум, його смак неможливо передати словами.

Відомий український кулінар та зірка “МастерШефу” Євген Клопотенко поділився секретним рецептом тертого пирога. Ресторатор пригадав, що готувати десерт його навчила його мама, а з часом знаменитість дещо змінив сімейний рецепт і тепер ділиться ним зі своїми шанувальниками.

Інгредієнти для тіста:

  • 420 грамів борошна;
  • 200 грамів масла;
  • 250 грамів цукру;
  • 10 грамів ванільного цукру;
  • Два яйця;
  • 10 грамів розпушувача;

Інгредієнти для начинки:

  • 400 грамів варення з чорної смородини;
  • 200 грамів цукру.

Спосіб приготування:

Варення можна попередньо приготувати самостійно, а можна використовувати вже готове, аби полегшити задачу. Починаємо готувати тісто. Для цього наріжте необхідну кількість вершкового масла кубиками та перекладіть до окремої тарілки, аби воно встигло розм’якнути. Пізніше додайте до масла ванільний та звичайний цукор та дрібку солі.

Почніть готувати тісто для пирога

Тепер потрібно добре збити отриману масу, аби всі інгредієнти з’єднались та стали пишними. Для цього можна використовувати звичайний вінчик. Потім в отриману масу додайте яйця та знову добре перемішайте, аби все вийшло однорідним. Наступним кроком слід почати вводити просіяне борошно і в кінці додати розпушувач.

Додайте борошно в тісто для пирога

Дуже швидко замісіть тісто, яке за консистенцією має нагадувати пластилін. Категорично не можна довго поратись з пісочним тістом, оскільки воно не любить тепла рук. Розділіть тісто на дві частини, загорніть його у харчову плівку та відправте у морозилку на пів години. Дістаньте першу частину, натріть її на тертку та викладіть на підготоване деко, застелене пергаментом. Викладіть варення на основу пирога, зверху викладіть натерту на тертці другу частину тіста. Випікайте 25-30 хвилин у температурі 180 градусів.

Готовий пиріг
Поділитися