Простий рецепт салату “П’ятірка”, який готується за лічені хвилини: скуштуєте раз та не зможете відірватись

Такий салат ідеально підійде і для святкового столу, і для буденної сімейної вечері. Для приготування потрібна мінімальна кількість інгредієнтів, а смак виходить відмінним

Салати – невіддільна частина кухні будь-якої країни. Комусь більше подобаються свіжі та овочеві закуски, а хтось полюбляє експериментувати й пробувати нові смакові поєднання. Хай там як, бувають і такі моменти, коли потрібно терміново приготувати смачний, але простий салат. У такому випадку на допомогу приходить салат “П’ятірка”.

Для приготування закуски потрібна мінімальна кількість продуктів, усього п’ять інгредієнтів. Крім того, іншою особливістю цього салату є абсолютна простота в приготуванні. На весь процес ви витратите не більш як 10 хвилин, а смакуватимете цілий вечір. Втім, є в цієї страви й мінус – звикання. Якщо спробуєте перший раз, вже не зможете відмовитись від “П’ятірки”.

Інгредієнти:

  • 150 грамів кукурудзи;
  • 8 помідорів чері;
  • 200 грамів шинки;
  • Половина цибулі;
  • 50 грамів твердого сиру.

Для соусу:

  • 2 столові ложки майонезу ;
  • Одна чайна ложка гірчиці.

Спосіб приготування:

Передусім підготуйте всі необхідні інгредієнти, очистьте та помийте цибулю. До слова, для салату можете використати червону цибулю, вона додасть смаку. Не забудьте добре помити помідори чері та позбутись від зайвого листя. Підготуйте посуд, в якому будете замішувати закуску. Наріжте туди шинку. Наріжте помідори чері або ж звичайні та цибулю. Відправте овочі до тарілки.

Почніть готувати салат з нарізання всіх інгредієнтів
Почніть готувати салат з нарізання всіх інгредієнтів

Обережно відкрийте баночку кукурудзи й висипте 150 грамів до посуду з салатом. Тепер на великій тертці натріть необхідну кількість сиру. Додайте його в тарілку з майбутньою закускою. Після цього можете взятись до приготування соусу. Візьміть дві ложки майонезу та змішайте його з чайною ложкою солодкої гірчиці. За бажання, можете використовувати французьку гірчицю.

Натріть сир на великій тертці
Натріть сир на великій тертці

Добре змішайте всі інгредієнти. За бажання, додайте сіль. Втім, кулінари рекомендують не солити салат, оскільки використані інгредієнти разом створюють неперевершений кисло-солодкий смак, який сіль може просто забити.

Подавайте салат до гарніру або м’яса. Також “П’ятірку” можна куштувати, як самостійну страву.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини