Клопотенко поділився ексклюзивним рецептом коронаційного кіша Чарльза ІІІ: пиріг з королівським смаком

Нещодавно Великобританія здригнулась від важливої історичної події. Якщо і вам хочеться стати трішки ближчими до королівського, пропонуємо приготувати смачний пиріг за рецептом Клопотенка

6 травня цьогоріч у Вестмінстерському абатстві відбулась одна з найголовніших подій в сучасній історії Великобританії – коронували нащадки Єлизавети ІІ Чарльза ІІІ. З цієї нагоди відомий український кулінар і ресторатор Євген Клопотенко опублікував ексклюзивний рецепт королівського кіша, який подавали на бенкеті на честь коронації нового короля.

На бенкеті на честь важливої королівської події, зокрема, подавали кіш зі шпинатом і квасолею. Згадана страва завдяки поєднанню ніжних інгредієнтів створює неймовірно витончений смак. Якщо вам хочеться відчути себе представником справжньої королівської знаті – готуйте цей пиріг.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 250 грамів борошна;
  • 50 грамів масла з холодильника;
  • 50 грамів смальцю;
  • 6 столових ложок молока;

Для начинки:

  • 250 мілілітрів молока;
  • 200 мілілітрів 30% вершків;
  • 4 яйця;
  • 10 грамів подрібненого свіжого естрагону;
  • 150 грамів твердого сиру;
  • 250 грамів шпинату;
  • 120 грамів консервованої квасолі.

Спосіб приготування:

Перш за все просійте борошно та додайте до нього трішки солі, смалець та нарізане невеликими шматочками масло. Тепер потрібно добре перемішати масу, але робити це потрібно руками. Врешті у вас має вийти “крихке” й нецілісне тісто. До нього потрібно невеликими порціями додавати молоко. Замішуйте тісто, доки не отримаєте еластичну консистенцію, схожу на пластилін. Тоді накрийте тісто харчовою плівкою та залиште в холодильнику на пів години.

Якою має бути консистенція тіста на кіш
Якою має бути консистенція тіста на кіш

Тепер займіться начинкою. Покладіть на розігріту пательню шпинат, нарізаний великими шматками. Смажте його, доки він не почне виділяти сік. Тоді зніміть з вогню та перекладіть в окремий посуд. Далі поверніться до тіста. Дістаньте його та викачайте до товщини 5 мм. Візьміть форму близько 20 см діаметром та викладіть в неї тісто, обрізавши зайве. Не забудьте проколоти тісто виделкою або дерев’яною шпажкою, а потім поставте ще на пів години в холодильник. Тим часом увімкніть духовку розігріватись до 190 градусів.

Підготуйте тісто до випікання
Підготуйте тісто до випікання

Коли тісто “відпочило”, дістаньте його та викладіть зверху пергамент. На нього покладіть, наприклад, квасолю. Це потрібно, аби “груз” притримав тісто при випіканні й воно не піднялось. Випікайте близько 15 хвилин.

Випікайте форму для королівського пирога
Випікайте форму для королівського пирога

Тим часом змішайте начинку – вершки, молоко, яйця та сіль з перцем на смак. Додайте туди сир та естрагон. Тепер дістаньте готову основу для кішу та зменште температуру в духовці до 160 градусів. Позбудьтесь від викладеної квасолі чи гороху з пергаментом і викладіть в основу сир зі шпинатом та консервовану квасолю без рідини. Зверху полийте все молочною масою та викладіть залишки твердого сиру.

Викладіть начинку в пиріг
Викладіть начинку в пиріг

Випікайте близько 25 хвилин при температурі 160 градусів. Смачного!

Готова страва
Готова страва

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини