Найпростіший рецепт тіста для чебуреків від Євгена Клопотенка: всього три кроки та соковита закуска готова

Для приготування смачних чебуреків важливо не лише правильно підібрати фарш, але й вірно зробити тісто. Євген Клопотенко поділився безпрограшним рецептом

Чебуреки – смачне частування, основа особливість якого полягає в соковитій начинці. Для того, аби її досягнути, потрібно не лише правильно підібрати й підготувати фарш, але й зробити вдале тісто. Саме воно допоможе зберегти весь сік всередині та не дозволить зайвій рідині витекти з чебуреків. У кожного бувалого господаря чи господині власний рецепт тіста, втім ми пропонуємо “протестувати” варіант зірки кулінарного шоу “МастерШеф”.

На своєму сайті Євген Клопотенко опублікував покроковий рецепт класичного тіста для чебуреків на основі води та оцту. Кулінар розповів, що цей варіант вважають одним із базових рецептів тіста, а головна його перевага полягає в тому, що приготування не займе довго часу. Для того, аби підготувати тісто для чебуреків за цим рецептом, вам знадобиться лише мінімум часу та зусиль.

Як правильно зробити тісто для чебуреків, аби вони приготувались соковитими й смачними
Як правильно зробити тісто для чебуреків, аби вони приготувались соковитими й смачними

Отже, для приготування вам знадобиться:

  • 500 грамів звичайного борошна;
  • 250 мілілітрів води (кімнатної температури);
  • 1 столова ложка соняшникової олії;
  • 3 столові ложки оцту 9%;
  • Пів чайної ложки солі.

Тісто для чебуреків за рецептом Євгена Клопотенка готується за три кроки. Перш за все слід перемішати воду та оцет і додати до цієї суміші сіль. Важливо дуже добре перемішувати кожен раз, коли в суміш додається новий інгредієнт.

Наступний крок – поступово додавати в рідину попередньо просіяне тісто. Добре вимішайте до однорідної консистенції, а потім – присипте робочу поверхню невеликою кількістю борошна та почніть вимішувати тісто для чебуреків. Зауважте, що тісто повинно мати пружну консистенцію та не липнути до рук.

Євген Клопотенко розповів секрет, як правильно приготувати тісто на чебуреки
Євген Клопотенко розповів секрет, як правильно приготувати тісто на чебуреки

Коли ви замісили тісто, його потрібно загорнути в харчову плівку та залишити ненадовго відпочити. Покладіть його у тихе й сухе місце на 20-30 хвилин. Після цього беріться до приготування соковитих і смачних чебуреків.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини