З цим популярним фруктом деруни вийдуть неймовірно соковитими та смачними: цікавий кулінарний лайфхак

Одна з найпоширеніших страв в українській кухні смакуватиме ще краще, якщо додати туди один цікавий та відомий кожному фрукт. Простий рецепт дерунів від Євгена Клопотенка

Щороку в Коростені традиційно проходить фестиваль, який присвячений давній страві деруни. Ця закуска є однією з найпоширеніших в українській кухні, а в кожного, хто її полюбляє готувати, є власний рецепт. Втім, Євген Клопотенко розповів, що страва може вийти ще смачнішою, якщо до тіста додати тертий фрукт – яблуко.

Такий варіант приготування, крім всього іншого, є універсальним, тому його можна куштувати круглий рік. Ба більше, додавання яблука до тіста для дерунів допоможе зробити страву соковитою та створить неймовірну гаму смаків. Отже, берімося до приготування!

Інгредієнти:

  • 4 картоплини;
  • Половина яблука;
  • Одне яйце;
  • 1 столова ложка борошна;
  • Цибуля;
  • 3 столові ложки олії;
  • 1 столова ложка сметани.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно почистити та помити всі необхідні інгредієнти, крім яблука. Натріть на дрібній тертці картоплю та цибулю, замішайте в окремому посуді, а потім відкиньте на сито, аби вся зайва вода стекла з отриманої перетертої маси. Тим часом підготуйте яблуко – помийте його. Натріть його так само на дрібній тертці, додайте до картоплі й цибулі, коли звідти витече вода, перемішайте, додайте яйце, борошно, сіль та перець. Змішайте до однорідної маси та починайте обсмажувати.

Зробіть тісто для дерунів і додайте до нього терте яблуко
Зробіть тісто для дерунів і додайте до нього терте яблуко

Розігрійте пательню з соняшниковою олією, викладіть деруни та почніть обсмажувати з обох сторін до золотавої скоринки. Вогонь має бути помірним – ⅔ від загальної потужності, за рекомендацією Євгена Клопотенка.

Підсмажте деруни на розігрітій пательні та подавайте до столу
Підсмажте деруни на розігрітій пательні та подавайте до столу

До слова, подавати деруни можете із самостійно приготованим томатним соусом. Для його приготування потрібно розчавити солоні томати руками, додати часник на власний смак і перебити отриману суміш на блендері, поки вона не стане однорідною. Сіль додавайте на власний розсуд, але не забувайте, що помідори ви використали вже солоні. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини