В чому різниця між кінзою, петрушкою та селерою: багато хто не знає і помиляється із зеленню в рецептах

Зелень сама по собі дуже різна та індивідуальна, але ми звикли плутати кінзу, селеру та петрушку. Сьогодні ви дізнаєтеся, як відрізнити цю зелень одна від одної.

На перший погляд здається, що зелень майже вся однакова і має однаковий смак, але це далеко не так. Редакція сайту Добрі новини підготувала для вас розбір кінзи, петрушки та селери, щоб ви більше не плутались. Ми розберемо з вами зовнішній вигляд, поживні речовини та як краще вживати ці продукти у їжу.

Зовнішній вигляд

Почнемо з кінзи. В кінзи дуже довгі листочки, які відрізняються від петрушки кольором. Також в кінзи листочки мають більш круглу форму, а петрушка – з гострими кінцями. Що стосується селери, то вона має трішки довші та вужчі стебельця. Стебла значно довші за стебла петрушки та кінзи.

Чим відрізняється кінза, селера та петрушка
Чим відрізняється кінза, селера та петрушка

Як вживати у їжу

Кінза виступає як прикраса до салатів, тар-тарів чи інших закусок. Гурмани не дуже люблять її смак, бо він має мильний присмак , який перебиває основний смак вже готової страви. Що стосується петрушки – її ж додають для смаку і дуже рідко для прикраси. В неї доволі легкий, але приємний смак, завдяки якому можна з легкістю доповнити будь-яку страву. Господині нерідко додають саме петрушку до вареників чи пельменів.

Така сама ситуація і з селерою. Вона має яскравий виражений приємний смак, який найбільше пасує до супів чи будь-яких рідких страв, тому якщо ви хочете, щоб ваш супчик точно був вдалим – обовʼязково додавайте до нього селеру.

Користь

Це низькокалоріна зелень, яка ніяк вам не зашкодить. Що стосується кількості білка, то у петрушки його 2,97 грамів, кінза – 3,52 грами і селера містить в собі 0,69 грамів білку. Зі всієї зелені кінза є найкориснішою.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини