Вам знадобиться три хвилини та мікрохвильова піч: геніальний шоколадний десерт з простих інгредієнтів

Щоб приготувати смачний десерт, як з ресторану, необов'язково довго та нудно розігрівати духову піч та витрачати багато зусиль на приготування тіста. Випікаємо простий і смачний шоколадний десерт

Щоранку можна снідати свіжоспеченим шоколадним кексом. Приготування тіста для смачного десерту займе всього 5 хвилин, а випічка ароматного  частування – 3 хвилини. Приготуйте в мікрохвильовій печі менш ніж за 10 хвилин ніжний ароматний кекс за рецептом, коріння якого сягають історії кулінарії Стародавнього Риму.

Інгредієнти:

  • Куряче яйце – 1 штука;
  • Цукор – дві столові ложки;
  • Борошно – 2 столові ложки;
  • Молоко – 2 столові ложки;
  • Олія – 1 столова ложка;
  • Какао – 1 столова ложка;
  • Розпушувач – 1 чайна ложка.

Спосіб приготування:

У миску вбийте яйце, додайте молоко, олію, борошно, какао, цукор і дрібку солі, за бажання додайте ваніль. Перемішайте до однорідності, всипте чайну ложку розпушувача. Повинне вийти шоколадне тісто середньої густоти, з якого вийдуть щільні кекси. Якщо хочете отримати більш пористу, легку випічку, додайте столову ложку молока до суміші та розмішайте до однорідного стану.

Почніть готувати тісто для шоколадного десерту
Почніть готувати тісто для шоколадного десерту

Візьміть дві формочки діаметром 9 см, змастіть олією. Розподіліть шоколадне тісто по формочках. Як наповнювач використовуйте варення або готуйте взагалі без нього. Якщо ви використовуєте наповнювач, покладіть його всередину тіста. Для цього наберіть варення на кінчик ложки, покладіть на поверхню тіста в центрі і трохи натисніть. Чистою чайною ложкою візьміть трохи тіста з різних боків та накрийте начинку.

Залийте тісто у форми для випікання
Залийте тісто у форми для випікання

Відправте форми в мікрохвильову піч на 3 хвилини на максимальну потужність. Дістаньте готові кекси та посипте їх цукровою пудрою. Подавайте у формах.

Готовий десерт подавайте до чаю
Готовий десерт подавайте до чаю

Ваш шоколадний десерт у мікрохвильовій печі готовий. Зверху можете прикрасити його подрібненими горіхами та розтопленим шоколадом. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини