Вареники з вишнею не розваляться, якщо використати секретний інгредієнт: ідеальний рецепт тіста

Вареники з вишнею – суто українська та неймовірно смачна страва. Якщо під час приготування вони у вас постійно розвалюються, поспішаємо поділитись вдалим рецептом

Легка кисла нота, вишневий присмак і м’яке, ніби хмаринка, тісто – який обід чи вечеря можуть бути кращими за це неймовірно українське частування? Кожна досвідчена господиня та бувалий господар знають, що запорука успішно приготованих вареників з вишнею – правильне тісто. Пропонуємо ознайомитись із рецептом, який точно стане вам у пригоді. Купуйте необхідні інгредієнти та беріться до приготування!

Як приготувати тісто для вареників з вишнями, розповіли відомі українські кулінари
Як приготувати тісто для вареників з вишнями, розповіли відомі українські кулінари

Інгредієнти:

  • 3 склянки борошна;
  • Один стакан окропу;
  • Одне яйце;
  • 3 столові ложки олії;
  • Пів чайної ложки солі.

Спосіб приготування:

Особливого секрету в цьому рецепті немає, але головне – суворо дотриматись вказаної кількості інгредієнтів. Для приготування тіста потрібно використовувати продукти кімнатної температури, за виключенням води – вона має бути дуже гарячою. Крім того, потрібно обирати борошно високої якості.

Отже, для початку просійте борошно в окрему миску та додайте до нього яйце. Все добре перемішайте та влийте у посуд олію. Розмішайте все виделкою, аби утворилось менше грудочок. Обережно влийте в масу з борошном окріп і перемішайте ложкою або виделкою. Коли маса злегка охолоне, почніть вимішувати тісто руками. Спершу тісто здаватиметься вам рідким, або навпаки – густим. Втім, нічого додавати до нього не треба, просто почекайте.

Тісто буде готовим, коли перестане липнути до рук. Тоді його потрібно залишити в кімнаті на 20 хвилин. Через цей час беріться до приготування вареників. Зліпіть страву та відваріть у каструлі.

За цим рецептом ідеального тіста ви дуже легко й просто приготуєте вареники з вишнею
За цим рецептом ідеального тіста ви дуже легко й просто приготуєте вареники з вишнею

Коли вареники з вишнею готові, викладіть їх у тарілку, зверху покладіть маленький шматочок вершкового масла та подавайте до столу. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини