Промивати рис більше не потрібно: цей секретний лайфхак зробить його розсипчастим без зайвого клопоту

Під час приготування рису навіть досвідчені господині припускаються помилок і страва може бути неідеальною. Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати по-справжньому смачний рис.

Під час приготування рису багато господинь промивають його перед процесом. Це займає чимало часу, адже, одним промиванням все не обходиться і цю процедуру потрібно повторювати декілька разів. Це й справді дозволяє покращити якість звареного рису, але на смак це зовсім ніяк не впливає. Редакція сайту Добрі новини розповість, як приготувати розсипчастий рис без промивання перед приготуванням.

Швидше за все, кожна господиня хоча б раз у своєму житті намагалася варити рис і він в неї вийшов невдалим. Лише одиниці змогли правильно зварити рис так, щоб він не пригорів, не розварився і не злипався в один суцільний шматок. Навіть після декількох спроб не завжди вдається досягти бажаного результату, але в цьому немає нічого страшного.

Як приготувати розсипчастий рис без промивання
Як приготувати розсипчастий рис без промивання

Потрібно не нервувати та зібратися з силами. Насправді дуже багато залежить від сорту рису, який ви купуєте у магазині. Кожен з них містить різний відсоток крохмалю і має різні властивості. Для плову, наприклад, краще обирати Басматик, Жасмин або Індика. Такі сорти піддаються навіть новачкам, тому з ним немає ніяких проблем. Якщо ж ви готуєте суші, то вам підійде круглий рис з високим рівнем крохмалю, а ризотто найкраще готувати з сортів Віалоне або Арборіо.

Промивати рис перед приготування ми з вами не будемо, дуже важливо слідкувати за процесом приготування. Рис повинен бути аль денте. Це недоварений продукт, який зовсім трішки залишається сирим всередині, щоб можна було відчути легкий хруст. Коли рис вже готовий – ось тоді настав час його промити. Зробіть цей один чи два рази з холодною водою і ви будете по-справжньому вражені результатом.

Популярне

Подібні новини