Бабуся передала у спадок цей рецепт. Пиріг без духовки та випікання за лічені хвилини: смачна яблучна шарлотка

Необов'язково витрачати цілий вечір на те, щоб приготувати смачний пиріг. Пропонуємо спробувати зробити десерт за цим простим рецептом без духовки та випікання

Пишний яблучний пиріг, який буквально тане в роті – ось, що потрібно скуштувати кожному хоча б раз. Якщо кожного разу ви відкладаєте приготування пирога через потребу вмикати духовку та витрачати багато зайвого часу, пропонуємо спробувати цей простий, але дуже смачний рецепт. Щоб зробити яблучний пиріг на сковороді, не знадобиться духовка, мультиварка або мікрохвильова піч. На дачі, у гуртожитку чи під час відпочинку – ця випічка з яблуками завжди буде гарною ідеєю!

Рецепт, як приготувати яблучний пиріг без духовки
Рецепт, як приготувати яблучний пиріг без духовки

Інгредієнти:

  • 2 яблука;
  • 1 куряче яйце;
  • 60 грамів цукру;
  • 60 мілілітрів олії;
  • 150 мілілітрів молока;
  • 150 грамів борошна;
  • 7 грамів ванільного цукру;
  • 8 грамів розпушувача;
  • 1 столова ложка оцту;
  • Сіль на смак.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно приготувати посуд, в якому ви будете готувати пиріг. Оскільки десерт готується без духовки та випікання, підберіть якісну сковорідку з товстим дном. Крім того, важливо, аби на посуді було антипригарне покриття. Тоді шарлотка вийде просто ідеальною. Отже, коли обрали сковорідку для приготування, потрібно помастити її вершковим маслом.

Далі дуже добре вимийте яблука та очистьте їх від шкірки та від насіння всередині. Наріжте їх кільцями за допомогою спеціальних девайсів, кришки від пляшки або просто руками та ножиком. Далі потрібно викласти готові яблучні кільця на сковорідку. Тепер почніть готувати тісто для пирога. Яйце змішайте з цукром і сіллю, додайте туди ванільний цукор. Збийте все вінчиком до стану однорідності.

Як приготувати смачний домашній яблучний пиріг без випікання
Як приготувати смачний домашній яблучний пиріг без випікання

Тепер додайте у миску молоко та олію. Добре все перемішайте, аби інгредієнти між собою перемішались. Втім, не потрібно витрачати багато часу на перемішування. Тепер просійте борошно та починайте додавати його в посуд з іншими інгредієнтами обережно та порційно. Добре перемішуйте масу, що отримується, аби уникнути грудочок. В кінці додайте оцет і розпушувач. Отриманим тісто залийте яблука в сковорідці. Поставте посуд на маленький вогонь і накрийте кришкою. Через 10 хвилин переверніть пиріг і готуйте його знову 10 хвилин.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини