Рубрики: Рецепти

Вечеря по-селянськи: рецепт найсмачнішої картоплі з хрусткою скоринкою та ароматом часнику від Клопотенка

Відомий український кулінар Євген Клопотенко поділився рецептом смачної картоплі по-селянськи. Головна особливість цієї страви полягає в тому, що вона хрустка ззовні та м'яка всередині

Картопля є одним із найпопулярніших овочів серед українців. З бульби готують просто неймовірно велику кількість страв, але багатьом подобається картопелька по-селянськи. Нарізаний великими шматочками овоч чудово смакує з салатом або соліннями, якщо вміти його правильно готувати. Зірка кулінарного шоу “МастерШеф” Євген Клопотенко пропонує приготувати страву за його фірмовим рецептом.

Знаменитий кулінар радить обирати для приготування цієї страви таку картоплю, що містить багато крохмалю. Річ у тім, що саме такі плоди добре триматимуть форму та чудово смакуватимуть.

Інгредієнти:

  • 500 грамів картоплі;
  • 4-5 зубчиків часнику;
  • 2-3 столові ложки рослинної олії;
  • 3 гілочки розмарину;
  • Сіль та перець на власний смак.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно відібрати пів кілограма картоплі приблизно однакового кольору. Помийте бульби та відваріть їх у злегка підсоленій воді. Шкірку прибирати не потрібно. Коли картопля буде готова, дістаньте та добре обсушіть її паперовими рушниками. Відварену бульбу поріжте на чотири частини та викладіть у форму для випікання, яку попередньо змастили олією.

Відваріть і наріжте картоплю

Тепер потрібно ввімкнути духовку розігріватись до 210 градусів. Поки вона гріється, очистьте та помийте часник. Додайте бажану кількість часнику до форми з картоплею. Якщо хочете отримати насиченіший смак, Євген Клопотенко радить прямо вичавити його зверху на бульбу. Тепер потрібно посолити та поперчити картоплю, додати улюблені спеції.

Додайте до картоплі часник

Останній штрих – покласти на картоплю гілочку свіжого чебрецю. Трава надасть страві додаткового смакового відтінку та потішить неперевершеним смаком. Випікайте картоплю близько 10-15 хвилин за температури 210 градусів. Якщо ваша духовка дозволяє, ввімкніть режим конвекції або гриля. Якщо такого режиму у вас немає, постійно стежте за стравою та вимикайте, коли з’явиться красива золотава скоринка.

Поділитися