Секрети приготування лінивих вареників: як зробити так, щоб страву полюбили навіть найбільші гурмани. Рецепт

Суто українська страва заграє новими барвами, якщо знати декілька простих секретів. Розповідаємо, як правильно приготувати ліниві вареники швидко та смачно

Ліниві вареники – страва, яка чудово знайома кожному з самого дитинства. Неперевершений смак і простота приготування робить цей кулінарний шедевр улюбленим у багатьох господинь і господарів. Якщо вам здається, ніби ця страва може вийти прісною чи не такою смачною, як класичні вареники, поспішаємо зруйнувати всі міфи.

Для приготування смачних лінивих вареників потрібно правильно обрати домашній сир, а потім – виконати кожен крок цього простого, але вдалого рецепта. Сир для такої страви повинен бути виключно домашнім і жирним. Втім, якщо не виходить придбати інгредієнт на базарі, візьміть його у магазині та упевніться, що в сирі немає багато рідини.

Інгредієнти:

  • 300 грамів домашнього сиру;
  • Одне куряче яйце;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 4 столові ложки борошна;
  • Одна дрібка солі;
  • 3 грами лимонної цедри;

Для соусу:

  • 200 грамів натурального йогурту;
  • Одна столова ложка цукрової пудри;
  • 2 гілочки м’яти.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно перетерти сир через сито. Це слід зробити, аби позбутись від усіх грудочок і приготувати однорідне тісто.

Перетріть через сито сир

Далі до домашнього сиру додайте натерту на тертці цедру лимона. Добре все перемішайте.

Натріть цедру

До вже змішаних інгредієнтів також додайте просіяне борошно, дрібку солі та куряче яйце. Добре перемішайте все спочатку ложкою або виделкою, а потім починайте місити тісто руками. У каструлю налийте воду та поставте на вогонь закипати.

Додайте борошно

Коли тісто готове, зробіть із нього ковбаску та розріжте її на однакові шматочки, попередньо злегка притиснувши “ковбаску” зверху.

Замісіть тісто Наріжте шматочки вареників

Коли вода закипіла, покладіть у неї ліниві вареники готуватись. Варити виріб із борошна потрібно близько двох хвилин після того, як вареники спливуть.

Тим часом приготуйте соус. Змішайте натуральний йогурт з цукровою пудрою та додайте туди ж подрібнену м’яту. Добре перемішайте все.

Приготуйте соус

Подавайте зварені ліниві вареники гарячими зі свіжим соусом. Смачного!

Популярне

Подібні новини