Ароматні кекси з апетитною яблучною начинкою: покроковий рецепт неймовірного десерту на рисовому борошні

Українська кулінарна блогерка поділилась рецептом яблучних кексів. Лілія Цвіт розповіла, як приготувати смачне частування, яке нікого не залишить байдужим

Смачна і ніжна консистенція кексу чудово доповнюється яскравою начинкою з яблука – таке поєднання не може не зацікавити любителів солоденького. Для приготування смачного десерту за цим рецептом потрібно мінімум часу та зусиль, а результат виходить завжди апетитним. Отже, хутчіше готуйте необхідні інгредієнти та беріться до випікання кексів за рецептом відомої української кулінарної блогерки Лілії Цвіт.

Ніжні та ароматні яблучні кекси за лічені хвилини від Лілії Цвіт
Ніжні та ароматні яблучні кекси за лічені хвилини від Лілії Цвіт

Інгредієнти:

  • 200 грамів рисового борошна;
  • Два курячих яйця;
  • 80 грамів цукру;
  • Пакетик ванільного цукру;
  • 80 мілілітрів кефіру;
  • 50 мілілітрів соняшникової олії;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • Яблука.

Спосіб приготування:

Для початку в окремій мисці потрібно змішати курячі яйця з двома видами цукру – звичайний білий і ванільний. Далі потрібно збити отриману масу до однорідності. Продовжуйте збивати яєчну масу з цукром, поки не утвориться пінка. Наступним кроком у цю ж миску потрібно додати кефір та олію, знову все добре перемішати.

Коли маса стала однорідною, почніть поступово просіювати борошно та додавати його у ту ж саму миску. Додавайте борошно та розпушувач порційно, паралельно перемішуючи. Втім, можете скористатись і міксером. У результаті у вас має вийти доволі густе тісто для кексів – воно повинне все ще залишатись рідкої, а не твердої консистенції, але повільно стікати з ложки.

Як приготувати смачні та ніжні кекси з яблучною начинкою за лічені хвилини
Як приготувати смачні та ніжні кекси з яблучною начинкою за лічені хвилини

Силіконові або будь-які інші формочки для кексів наповніть на дві третини тістом. Яблука розріжте та очистьте, наріжте тонкими скибочками та викладіть на кожен кекс близько 3-4 пластинок. Випікайте десерт 40 хвилин за температури 170 градусів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини