Приготувала цей паштет з курячої печінки і здивувала всіх гостей: вершковий смак без гіркоти

Цей паштет з курячої печінки стане відмінним доповненням до вашого столу або апетитним сніданком. Як приготувати цю намазку, аби вона не гірчила?

Інгредієнти:

  • 300 г курячої печінки
  • 1 середній цибулина, дрібно нарізана
  • 2 зубчики часнику, дрібно нарізані
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • 2 ст. ложки білого вина
  • 2 яйця
  • Сіль і чорний перець за смаком
  • Спеції (розмарин, суміш сухих трав) за смаком
Готовий паштет з курячої печінки
Готовий паштет з курячої печінки

Спосіб приготування:

Почніть з підготовки курячої печінки. Добре вимийте печінку під холодною водою, обсушіть її рушником. Видаліть всі видимі жири та жилки.

Велику сковорідку розігрійте на середньому вогні та додайте вершкове масло. Підсмажуйте дрібно нарізану цибулю і часник до м’якості та золотистого кольору.

Додайте курячу печінку до сковорідки і смажте, періодично помішуючи, до того моменту, поки печінка зовні стане золотистою, а всередині вже не буде рожевою (це зазвичай займає близько 5-7 хвилин). Після того, як печінка готова, додайте коньяк або біле вино (якщо використовуєте) і дайте випарувати алкоголь, тримаючи на вогні ще кілька хвилин.

Видаліть сковорідку з вогню і дайте печінці охолонути до кімнатної температури. Перекладіть печінку та цибулю в блендер або кухонний комбайн. Додайте яйця, спеції за смаком, сіль і чорний перець. Змішайте інгредієнти в блендері або комбайні до отримання гладкої маси.

Перенесіть отриману масу в гарну форму для запікання або в пластиковий контейнер. Рівномірно розподіліть її. Встановіть форму в гарячу духовку, розігріту до 180°C. Запікайте паштет приблизно 30-40 хвилин або до того моменту, коли він стане золотистим і твердим на дотик.

Після готовності дістаньте паштет з духовки і дайте йому трохи охолонути перед подачею. Подавайте паштет з кільцями свіжого хліба, гірчицею або ж різними соусами на ваш смак.

Ця страва може бути ідеальним гарніром для салатів або закусок. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини