Рубрики: Рецепти

Хліб я більше не купую, готую власноруч: уся сім’я в захваті від хрусткої скоринки! Смачний рецепт дала колега

Цей рецепт одночасно простий і оригінальний. Не потребує великих грошей та затрат енергії. У той же час хліб виходить смачним, із приємно хрусткою скоринкою

Хліб – це один із тих продуктів, який завжди актуальний. Свіжий і ароматний, домашній хліб, приготований за цим рецептом, потішить вас і ваших гостей. Давайте почнемо.

Вам знадобиться:

  • 400 мл теплої води
  • 1 столова ложка цукру
  • 8 г сухих дріжджів
  • 30 мл рослинної олії
  • 700 г пшеничного борошна (просіяного)
  • 1 чайна ложка солі

Спосіб приготування:

Хліб виходить смачним, із приємно хрусткою скоринкою
  1. У великій мисці з’єднайте теплу воду, цукор і сухі дріжджі. Добре перемішайте і дайте їм активуватися, накривши миску рушником і залишивши її в теплому місці на 5 хвилин.
  2. Після активації дріжджів додайте олію та борошно поступово, продовжуючи ретельно перемішувати. Спочатку додайте половину борошна і добре розмішайте. Потім додайте сіль і решту борошна, продовжуючи мішати дерев’яною ложкою.
  3. Перекладіть тісто на стіл, змащений олією, і почніть вимішувати його руками доти, доки воно не стане гладким і еластичним.
  4. Покладіть тісто в миску, змащену олією. Накрийте її плівкою і рушником, і залиште в теплому місці на 30 хвилин, поки тісто не підніметься і не подвоїть свій об’єм.
  5. Після підняття тіста позбудьтеся газів, випустивши їх із тіста, і закачати його в одну велику кулю.
  6. Розділіть тісто на 4 частини та сформуйте з них кульки. Поставте їх у тепле місце і дайте їм постояти ще 10-15 хвилин.
  7. Підготуйте каструлю з киплячою водою, додавши 1 чайну ложку солі. Опустити шматочки тіста в окропі на 30-40 секунд і викладайте на деко, попередньо вкрите папером для випічки.
  8. Повторюйте цей процес з усіма кульками з тіста.
  9. Змішайте по 1 столовій ложці білого та чорного кунжуту і посипте ними верх хліба.
  10. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180C духовці протягом 30-35 хвилин, поки хліб не стане золотистим і не буде “звучати” при постукуванні.
  11. Дайте хлібу повністю охолонути на решітці перед подачею.

Ось і весь секрет – смачний, м’який і ароматний домашній хліб готовий до задоволення ваших близьких і гостей. Спробуйте цей рецепт і здивуйте всіх своєю кулінарною майстерністю!

Поділитися
Опубліковано