Що не можна додавати у яблучну шарлотку, щоб не зіпсувати смак випічки: лайфхак від досвідчених кулінарів

Експерименти на кухні – це завжди добре, але часом буває так, що вони закінчують не дуже вдало. Дуже важливо знати, що не варто додавати до рецепту за власним бажанням.

Під час приготування десертів господині можуть змінити рецепт на свій смак, але не завжди результат відповідає очікуванням. Під час приготування яблучної шарлотки слід дотримуватися суворих рекомендацій і памʼятати про продукти, які не можна додавати за жодних обставин. Редакція сайту Добрі новини зробила підбірку складників, про які потрібно забути в шарлотці.

Безглютенове борошно

Все більше господинь починають відмовлятися від глютену, але у випадку з шарлоткою це зробити неможливо. Для тіста завжди використовується лише пшеничне борошно, оскільки воно добре “склеюється” при додаванні води. Кукурудзяне борошно зробить тісто занадто важким, а гречане, наприклад, взагалі розпадеться. Якщо ви не дуже хочете робити тісто з пшеничного брошна, тоді варто змішати безглютенове з пшеничним у пропорції 1:1.

Що не можна додавати до яблучної шарлотки
Що не можна додавати до яблучної шарлотки

Сода

Сода виступає хорошим замінником розпушувача, але мало хто знає, що вона дає шарлотці неприємний смак, якщо його не погасити. Це можна зробити перед додаванням соди в тісто, а саме: лимонною кислотою, кефіром, оцтом або молоком. Таким чином сода виконає свою основну функцію, а також не залишить неприємний післясмак.

Заморожені ягоди

Щоб покращити смак та додати цікавинки дехто використовує заморожені ягоди. Це велика помилка. Ягоди починають виділяти багато води, саме тому тісто погано пропікається. Краще додати свіжі ягоди до яблук, але в невеликій кількості.

Вологі або рихлі фрукти

Так само, як у випадку з замороженими фруктами тісто не пропікається. Краще не використовувати такі продукти, але якщо вам дуже хочеться додати нового смаку, тоді ви можете зробити декорацію для шарлотки з персиків чи будь-яких інших ваших улюблених фруктів.

Популярне

Подібні новини