Новий смак осені на вашій кухні: готуємо смажений гарбуз із часником і зеленню. Рецепт на обід чи вечерю

Восени одним із найпопулярніших гостей наших кухонь є гарбуз. У цій статті ми поділимося черговим рецептом, а також розповімо про численні переваги, які приносить нам ця натуральна скарбниця осені.

Готові зануритися у світ смаку та користі гарбуза? Давайте почнемо!

Користь гарбуза для здоров’я

Гарбуз – це низькокалорійний продукт, що робить його чудовим вибором для тих, хто стежить за своєю фігурою. Він багатий на клітковину, яка сприяє нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту, допомагає в боротьбі із закрепами та знижує ризик розвитку діабету.

Крім того, гарбуз містить бета-каротин, який організм перетворює на вітамін А. Він, своєю чергою, важливий для здоров’я очей, зміцнення імунної системи та підтримання шкіри в гарному стані.

Заслуговує на увагу і вміст магнію в гарбузі, який важливий для підтримання нормального кров’яного тиску, функції м’язів і здоров’я серця.

Таким чином, вживання гарбуза в їжу не тільки приносить задоволення завдяки його смаку, а й збагачує ваш організм важливими поживними речовинами, необхідними для підтримання гарного здоров’я.

Сьогодні ми пропонуємо вам урізноманітнити свій стіл і приготувати гарбуз за наведеним нижче рецептом.

Вам знадобляться:

  • 500 г гарбуза
  • 3-4 зубчики часнику
  • 2-3 ст. ложки рослинної олії
  • Сіль і перець за смаком
  • Свіжа зелень (петрушка, базилік, кінза) для прикраси

Послідовність приготування:

Готуємо смажений гарбуз із часником і зеленню
Готуємо смажений гарбуз із часником і зеленню

Почнемо з підготовки гарбуза. Очистіть його від шкірки та насіння, а потім наріжте м’якоть гарбуза на невеликі шматочки, товщиною 5-7 мм.

Розігрійте сковорідку з рослинною олією на середньому вогні. Додайте дрібно нарізаний часник і обсмажуйте його кілька хвилин до появи аромату.

Покладіть на сковороду шматочки гарбуза (можете за бажанням заздалегідь обваляти їх у борошні) та обсмажуйте з двох боків, поки м’якоть не стане м’якою, а скоринка – золотистою. Це займе приблизно 10 хвилин.

Посоліть і поперчіть за смаком. Також ви можете додати будь-які інші спеції та приправи за вашим вибором для надання більш яскравого смаку.

Подавайте смажений гарбуз із часником, посипаний свіжою зеленню (петрушкою, базиліком або кінзою) для прикраси. Приготований таким чином гарбуз добре поєднується зі сметанним соусом.

Смачного!

 

 

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини