Новий смак осені на вашій кухні: готуємо гарбузовий мармелад. Оригінальна страва для дітей та дорослих

Гарбуз - не тільки овоч-символ осені, а й справжній природний дар для нашого організму. Пропонуємо вам рецепт гарбузового мармеладу, який стане ідеальним частуванням, приготованим у домашніх умовах.

Як відомо, гарбуз багатий на вітаміни, особливо А і С, а також бета-каротин. Він містить безліч мінералів і антиоксидантів, які можуть підтримати ваш імунітет і зміцнити зір. Крім того, гарбуз низькокалорійний і багатий харчовими волокнами, що робить його відмінним вибором для здорового харчування.

Погодьтеся, мармелад, приготований у домашніх умовах, має низку переваг порівняно з тим, що продається в магазинах. По-перше, ви використовуєте високоякісні інгредієнти, створюючи натуральний і смачний продукт.

По-друге, домашній мармелад готується безпосередньо перед вживанням, тож він є свіжим і більш ароматним.

По-третє, у домашньому мармеладі зазвичай не використовуються штучні барвники та консерванти, що робить його безпечним для здоров’я.

І, нарешті, ви можете налаштовувати рецепт домашнього мармеладу під свій смак, додаючи різні інгредієнти та ароматизатори.

Вам знадобляться:

  • 500 грамів гарбуза
  • 100 грамів цукру
  • 10 грамів агар-агару
  • Сік половини апельсина
  • Соняшникова олія

Послідовність приготування:

Ви можете налаштовувати рецепт домашнього мармеладу під свій смак
Ви можете налаштовувати рецепт домашнього мармеладу під свій смак

Крок 1: Підготовка гарбуза

Почнемо з нарізки 500 грамів гарбуза на шматочки, які викладемо у форму. Закриємо форму фольгою і відправимо в розігріту духовку до 180 градусів. Гарбуз має стати м’яким і ніжним.

Крок 2: Приготування пюре

Гарячий гарбуз перекладемо в каструлю і додамо 100 грамів цукру та сік половини апельсина. Усе ретельно розмішаємо та приготуємо пюре з використанням блендера.

Крок 3: Додавання агар-агару

Поставимо отримане пюре на повільний вогонь і додамо 10 грамів агар-агару. Варимо суміш протягом 3 хвилин, потім вимикаємо вогонь.

Крок 4: Застигання мармеладу

Змастимо форму соняшниковою олією і перекладемо приготовлену масу в неї. Дамо мармеладу охолонути, а потім помістимо його в холодильник на 5-6 годин або на ніч.

Смачного!

 

Популярне

Подібні новини