Консервація на зиму: мочені яблука – рецепт простої та смачної заготівлі. Корисна страва на вашому столі

Цей рецепт простий у виконанні та на приготування піде у вас мінімум часу. Зате результат - чудовий: яблука можуть зберігатися в такому вигляді до наступного сезону!

 

Чим корисні мочені яблука

Краще брати осінні або зимові сорти яблук
Краще брати осінні або зимові сорти яблук

Загальна користь

Регулярне споживання мочених яблук позитивно позначається на всіх ключових системах життєдіяльності організму. А саме:

  • Кровоносна – очищення і зміцнення кровоносних судин, регулювання згортання крові.
  • Травна – нормалізація перистальтики кишківника, запобігання виникненню патогенної мікрофлори в органах шлунково-кишкового тракту та стимулювання розвитку здорової.
  • Імунна – надання імуностимулювального ефекту. Мочені яблука містять набагато більше вітаміну С, ніж свіжі плоди. Тому аскорбінова кислота засвоюється організмом повністю.
  • Серцево-судинна – присутні в складі флавоноїди чинять антиоксидантну та тонізувальну дію. Наприклад, кверцетин знижує синтез гістаміну, що сприяє поліпшенню засвоюваності корисних елементів і відкладає початок вікової перебудови організму.
  • Нервова – вітаміни групи В знижують рівень стресу, нормалізують стан нервової системи, стимулюють роботу мозку.
  • Опорно-рухова – кальцій, що міститься в продукті, запобігає розвитку остеопорозу і блокує вікові зміни в опорно-рухових органах.
  • Зорова – забезпечення зорових функцій здійснюється завдяки комплексному впливу на організм людини.

Водночас, як і будь-який продукт, мочені яблука можуть не всім бути настільки корисними. Якщо у вас є хронічні захворювання, особливо органів травної системи, то обов’язково проконсультуйтеся із сімейним лікарем, перш ніж “налягати” на мочені яблука.

Рецепт мочених яблук

Яблука мають бути без пошкоджень, свіжими та без ознак псування. Краще брати осінні або зимові сорти яблук.

Яблука можуть зберігатися в такому вигляді до наступного сезону
Яблука можуть зберігатися в такому вигляді до наступного сезону

Вам знадобляться:

  • Ціли яблука (краще жовтого кольору)
  • 5 л проточної води
  • 400 г цукру
  • 100 г ложки солі
  • Листки чорної смородини або дуба, вишні чи малини
  1. У трилітрову банку або пластмасове відро покладіть кілька яблук, додайте кілька листків смородини або дуба. Далі знову покладіть яблука. Продовжуйте процедуру, поки обрана вами ємність повністю не буде заповнена (від верху залиште 2-3 см).
  2. Готуємо сироп: на 5 л холодної некип’яченої води додаємо 100 г солі та 400 г цукру. Цієї кількості сиропу вистачає на три 3-літрові банки (або 10-літрове відро).
  3. Заливаємо сиропом яблука так, щоб вони були повністю ним покриті. За потреби (якщо замочуєте яблука у відрах), можна використовувати якусь вагу, щоб утримувати яблука під водою.
  4. Банки накриваємо капроновими кришками та залишаємо яблука мочитися при кімнатній температурі від 5 днів до тижня. До цього часу в банках почнеться процес молочнокислого бродіння, тому сироп стане злегка каламутнуватим і зменшиться в об’ємі.
  5. Після закінчення зазначеного часу ємності з яблуками переносимо на зберігання в підвал, льох або холодильник.

 

 

Популярне

Подібні новини