Прості рецепти на кожен день: готуємо шоколадний кекс. Витрачаю 15 хвилин зранку, а задоволення – до вечора

Сьогодні ми поділимося рецептом приготування ніжних шоколадних кексів у мікрохвильовці. Цей десерт займе всього кілька хвилин вашого часу і обов'язково сподобається всій родині.

Можливо, одним із найчудовіших винаходів людства стала мікрохвильова піч. Цей пристрій здатен в одну мить перетворити буденні продукти на справжні кулінарні шедеври. Не є винятком і запропонований нами рецепт.

Як приготувати шоколадні кекси в мікрохвильовці

Процес приготування
Процес приготування

Вам знадобляться:

(з розрахунку на 3 порції)

  • Борошно пшеничне – 70 г
  • Какао-порошок – 15 г
  • Цукор – 60 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 40 г
  • Олія соняшникова рафінована – 30 г
  • Розпушувач для тіста – 2 г
  • Сіль – 1 щіпка

Крок 1: Підготуйте інгредієнти

Перед початком приготування переконайтеся, що у вас під рукою всі необхідні інгредієнти. Це допоможе уникнути зайвого клопоту в процесі.

Крок 2: Змішайте сухі інгредієнти

У глибокій мисці просійте борошно і додайте розпушувач для тіста. Потім у борошно додайте какао-порошок, цукор і трохи солі. Усе це перемішайте ложкою або вінчиком.

Крок 3: Додайте рідкі інгредієнти

У суміш сухих інгредієнтів додайте яйце, влийте молоко та олію соняшникову рафіновану. Це додасть тісту бажаної консистенції та неймовірного шоколадного смаку.

Крок 4: Розмішайте тісто

Використовуючи вінчик, швидко перемішайте інгредієнти до отримання однорідного тіста. Воно має нагадувати за консистенцією і кольором розтоплений шоколад.

Крок 5: Розкладіть тісто в чашки

Розділіть приготоване шоколадне тісто між чашками, заповнюючи їх не більше ніж наполовину. Об’єм чашок, які ми використовували, становить 230 мл.

Крок 6: Приготуйте в мікрохвильовці

Встановіть чашки з тістом у мікрохвильовку і готуйте шоколадні кекси 3 хвилини за потужності 800 Вт. Зверніть увагу, що кекси сильно піднімуться під час випікання і не опадуть.

Крок 7: Дайте кексам охолонути

Після приготування дайте шоколадним кексам трохи охолонути. Цей десерт також чудово підходить для вживання в теплому вигляді.

Крок 8: Подача та подарунок для ласунів

Подавайте шоколадні кекси в чашках і, за бажанням, полийте їх згущеним молоком, щоб зробити отриманий десерт ще більш соковитими.

Ось і все, можете насолоджуватися смаком ніжних шоколадних кексів.
Смачного!

Популярне

Подібні новини