Рубрики: Рецепти

Запечений гарбуз, який їдять всі – навіть дітки будуть у захваті: вже багато років готую за цим рецептом

Б'ємось об заклад, що такого смачного гарбуза ви точно не куштували. Хутчіше купуйте необхідні продукти та беріться до приготування цієї осінньої смакоти!

Ароматна випічка, запах якої швидко заполонить усю вашу оселю, насправді неймовірно просто готується. Така страва стане улюбленою і для дорослих, і для дітей, адже ніжний смак та вершкова консистенція гарбуза не зможе залишити байдужим абсолютно нікого. Аби приготувати таку осінню смакоту, достатньо просто дізнатись про секретний рецепт. Отже, ви вже на половині шляху!

Кулінари поділились простим рецептом смачного запеченого гарбуза за лічені хвилини

Інгредієнти:

  • 1 маленький гарбуз;
  • 2-3 ст. ложки оливкової олії;
  • 2-3 гілочки розмарину;
  • Сіль і перець на смак.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно попередньо ввімкнути духовку, щоб вона розігрівалась до 200 градусів. Тим часом гарбуз ретельно вимийте та обсушіть за допомогою рушника або паперових серветок. За бажання, можете залишити шкірку, але перед випічкою слід обов’язково видалити насіння та волокна. Зауважте, що запечений гарбуз без шкірки вийде набагато ніжнішим.

Наріжте гарбуз на невеликі кубики або дольки – як вам більше подобається. Можна також використовувати кондитерські залізні форми, щоб вирізати з гарбуза цікаві шматочки. Такий варіант дуже сподобається дітям. Перекладіть нарізаний гарбуз на деко, застелене пергаментним папером. Полийте все оливковою олією так, щоб гарбуз рівномірно покрився.

Додайте спеції, сіль та перець за власним смаком. Використовуйте приправи, вказані у цьому рецепті або ж експериментуйте та додавайте трави, які подобаються вам більше. Не забудьте додати листочки розмарину. Випікайте гарбуз у розігрітій духовці приблизно 25-30 хвилин. Після цього дістаньте гарбуз із духовки та залиште трошки остигнути перед подачею.

Смачний і дуже простий рецепт запеченого гарбуза від досвідчених кулінарів

Цей запечений гарбуз можна подавати як гарнір або самостійну страву. Його основна перевага полягає в тому, що під час приготування ви не використовуєте ніяких зайвих продуктів, а тому маєте змогу смакувати натуральним смаком гарбуза. Ви також можете прикрасити страву твердим сиром для апетитнішого результату. Смачного!

Поділитися