Смаколики до чаю: торт “Три чашки”. Готуємо за бабусиним рецептом – без міксера та вагів. Шалено смачний!

Цей рецепт торта "Три чашки" - ідеальна страва для тих, хто цінує простоту і смак. Вам не знадобляться ні міксер, ні ваги, щоб приготувати цей соковитий і ніжний десерт.

Цей рецепт торта “Три чашки” – ідеальна страва для тих, хто цінує простоту і смак. Вам не знадобляться ні міксер, ні ваги, щоб приготувати цей соковитий і ніжний десерт.

Торт “Три Склянки” вирізняється вологою текстурою та насиченим шоколадним смаком.

Вам знадобляться:

Для коржів

  • Яйце – 2 шт.
  • Кефір – 1 склянка (160 мл)
  • Цукор – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Какао порошок – 2 ст. ложки
  • Сода харчова – 0,5 ч. ложки
  • Рослинна олія – 40 мл
  • Сіль – дрібка

Для крему

  • Згущене молоко варене – 300 г
  • Сметана – 300 г

Процес приготування:

Процес приготування
Процес приготування
  1. Чашки, що використовуються в рецепті, мають об’єм 160 мл. Важливо попередньо дістати кефір і яйця з холодильника, щоб вони досягли кімнатної температури.
  2. У мисці розбийте яйця, додайте сіль і цукор. Збийте до утворення піни та розчинення цукрових кристалів. Потім влийте кефір і рослинну олію.
  3. Просійте какао, борошно і харчову соду в тісто. Ретельно перемішайте всі інгредієнти вінчиком. Важливо пам’ятати, що для цієї страви не потрібно використовувати міксер. Ваше завдання – зробити тісто однорідним, уникаючи зайвих рухів. Консистенція тіста здаватиметься рідкуватою, але це нормально.
  4. Вилийте тісто в заздалегідь змащену маслом форму. Розмір форми – діаметр 18 см. Тісто саме розподілиться рівномірно по формі.
  5. Випікайте коржі в духовці за температури 170 градусів Цельсія протягом 30 хвилин. Щоб переконатися, що коржі пропеклися, проткніть їх шпажкою. Якщо вона виходить сухою, значить, коржі готові. Остудіть коржі, а потім витягніть їх із форми.
  6. Вирівнюйте верхні частини коржів, а решту крихт використовуйте для прикраси. Крихти (можна замінити волоським горіхом) додадуть торту гарного вигляду і текстури.
  7. Розріжте кожен корж горизонтально на 3 рівні частини.
  8. Для крему з’єднайте варене згущене молоко і сметану. Збийте їх міксером до отримання однорідної маси.
  9. Зберіть торт, змащуючи кожен корж кремом.
  10. Поверхню торта також покрийте кремом і посипте шоколадними крихтами, а потім поставте його в холодильник на 1-2 години.
  11. Перед подачею приберіть кільце, прикрасьте боковини торта рештою крихт. Торт “Три чашки” готовий!

Популярне

Подібні новини