Тепер капусту квашу тільки так: точні пропорції та покроковий рецепт, як правильно заквасити капусту

Шукаєте спосіб зберегти вітамінне багатство капусти і створити смачне частування для всієї родини на довгі зимові вечори? Ми пропонуємо вам простий рецепт хрусткої квашеної капусти в розсолі.

Приготування квашеної капусти за цим рецептом не вимагає багато часу, зате результат – порадує. Давайте почнемо!

Інгредієнти:

  • 2 кг капусти
  • 1 морква
  • 2 столові ложки морської солі
  • 10 горошин перцю
  • 1 столова ложка кмину
  • 0.5 л води (для розсолу)

Покроковий рецепт

Процес приготування
Процес приготування

Крок 1

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Помийте та очистіть моркву. У капусти зніміть верхні листочки.

Крок 2

Дрібно нашаткуйте капусту. Це можна зробити звичайним ножем, спеціальним ножем для шинкування або кухонним комбайном. Наріжте капусту так, щоб вона помістилася у 2-літрову банку.

Крок 3

Натріть моркву на середній або дрібній тертці.

Крок 4

Перекладіть нашатковану капусту в миску або каструлю відповідного розміру і додайте натерту моркву. Посипте кмином і перцем горошком. За допомогою рук, трохи стискаючи та придавлюючи, перемішайте вміст миски. Потім додайте 1 столову ложку солі й знову перемішайте, щоб почав виділятися сік.

Крок 5

Перекладіть отриману суміш у банку і добре утрамбуйте, але залиште трохи місця зверху.

Крок 6

Візьміть 0.5 літра води, додайте в неї 1 столову ложку солі та перемішайте, поки сіль повністю розчиниться. Налийте цей розсіл у банку з капустою. Вода має покрити капусту, але не досягати верху. Якщо води не вистачить, додайте трохи більше. Потім покладіть у банку на капусту кришку меншого діаметру, ніж горлечко банки, і зверху поставте банку з водою як вантаж для тиску на капусту. Помістіть банку з капустою в тепле місце.

Крок 7

Капуста кваситиметься близько трьох днів. У цей час періодично проколюйте її дерев’яною паличкою, щоб випускати гази та запобігти гіркуватості. Якщо ви наповнили банку капустою до верху, поставте її в інший контейнер, щоб запобігти виливанню розсолу. Після трьох днів перевірте капусту. Якщо вона хрумтить, має кислий смак і більше не виділяє газів (бульбашок), значить, капуста готова.

Коли капуста готова, можна перекласти її в літрові або півлітрові банки, закрити кришками та зберігати в холодильнику або іншому прохолодному місці.

Якщо не любите смак або запах кмину, його можна не додавати в капусту.

На стіл квашену капусту можна подавати як самостійну страву або приготувати салат, додавши зелену чи ріпчасту цибулю та олію. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини