Незвичайний варіант улюблених дерунів: ось чим я заміняю картоплю в рецепті. Виходять нежирні та корисні

Для того, аби зробити смачні деруни, необов'язково готувати закуску за класичним рецептом. Ділимось цікавим варіантом приготування страви без картоплі

Хоча класичний варіант приготування страви передбачає використання картоплі, ми пропонуємо замінити її на сезонний фрукт – гарбуз. Коли на полицях магазинів так багато цієї ароматної культури, важко відмовитись від того, аби придбати шматочок гарбуза та приготувати деруни. Ситна та смачна страва стане ідеальним перекусом або доповненням до основної страви.

Як просто та швидко приготувати смачні деруни з гарбузом замість картоплі
Як просто та швидко приготувати смачні деруни з гарбузом замість картоплі

Інгредієнти:

500 грамів тертого гарбуза;

1 цибуля;

3-4 зубчики часнику;

1 куряче яйце;

3 столові ложки борошна;

Сіль, перець – на смак.

Спосіб приготування:

Процес приготування дерунів надзвичайно простий. Основна перевага такої закуски полягає у тому, що вам не доведеться витрачати свої сили та час для того, аби потішити рідних таким делікатесом. Отже, для початку потрібно натерти гарбуз і перекласти його в окрему миску. Відтисніть натертий фрукт, аби позбутись від зайвої рідини. Не забудьте, що попередньо потрібно зняти з гарбуза шкірку.

Далі очистьте та помийте під проточною водою цибулю та часник. Натріть їх на дрібній тертці і покладіть у миску з гарбузом. Наступним кроком вбийте у масу куряче яйце та ретельно все перемішайте. Важливо, аби на цьому етапі у вас вийшла однорідна маса. Тепер можете почати додавати сухі інгредієнти – борошно та спеції.

Для початку додайте у миску з овочами сіль та перець, а наступним кроком всипте необхідну кількість борошна. Готове тісто повинне бути доволі густим, але без надлишку борошна. Загалом, вам потрібна консистенція, яка буде зручно смажитись і не розтікатиметься на сковороді.

Кулінари поділились рецептом смачних гарбузових дерунів без використання картоплі
Кулінари поділились рецептом смачних гарбузових дерунів без використання картоплі

Смажте деруни на достатній кількості розігрітої олії до рум’яної скоринки з обох боків. До столу подавайте гарячими зі сметаною або часниковим соусом. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини