Рубрики: Рецепти

Порція горіхів щодня замінить курс вітамінів: ТОП-3 смачні страви з використанням диво-продукту

Лікарі давно довели, що горіхи – це не просто смачно, але й дуже корисно. Розповідаємо про страви з додаванням цього інгредієнта, які сподобаються навіть найбільшим гурманам

У складі горіхів міститься неймовірно велика кількість корисних елементів і вітамінів. Щоденне споживання такого корисного продукту необхідне для нормального функціонування організму. Звісно, ви можете їсти денну норму як перекус – після сніданку або обіду куштувати порцію горіхів. Втім, набагато смачнішим варіантом буде страва, в якій основний продукт – горіх.

Салат із куркою та горіхами

Для приготування такої закуски вам знадобиться 200 грамів курячого філе, вареного у воді. Також у салат варто додати консервований ананас, якщо ви полюбляєте таке поєднання, та сир. Доповнити композицію можна невеликою кількістю горіхів. Автори рецепта зазначають, що салат чудово смакуватиме з волоськими горіхами, а також горіхами кеш’ю. Не забудьте і про заправку. Найкращим варіантом буде зробити кислий лимонний соус на основі майонезу.

Простий рецепт смачної страви з додаванням горіхів

Сациві з баклажанами

Картвели знаються не лише на смачній, але і на корисній їжі. Національна страва народу Сакартвело містить у своєму складі горіхи, баклажани, ароматну кінзу та ще чимало апетитних інгредієнтів. Так, для приготування страви потрібно нарізати баклажани пластинами по сантиметру, обсмажити їх з обох сторін і викласти на серветку, аби ввібрати зайву олію.

Далі приготуйте соус. Подрібніть горіхи, цибулю, кінзу та часник. Додайте до суміші винний оцет та шафран, хмелі-сунелі, кінзу. Добре все перемішайте та, за бажання, додайте сіль і перець. На скибочку баклажана викладіть чайну ложку начинки та загорніть у рулетик.

Простий варіант смачної закуски з додаванням корисних горіхів

Десерт із горіхами

Існують і смачні десерти з додаванням горіхів. Так, для приготування шоколадної ковбаси потрібно:

  • Печиво вершкове – 250 г;
  • Какао – 3 ст.л;
  • Згущене молоко – 200 г;
  • Горіхи волоські – 100 г;
  • Вершкове масло – 100 г.

Печиво перетворіть у крихту та перекладіть в окрему місткість. Додайте до печива какао-порошок, подрібнені горіхи, м’яке вершкове масло та згущене молоко. Вимісіть отриману масу руками та викладіть отримане “тісто” на робочу поверхню. Загорніть його у харчову плівку та сформуйте з маси ковбасу. Покладіть отриманий десерт у холодильник на декілька годин, а потім дістаньте, зніміть плівку та куштуйте.

Поділитися