Новий смак осені на вашій кухні: пісні котлети з цвітної капусти та зеленні. Рецепт обідньої страви

Бажаєте насолодитися ситною та смачною стравою, не використовуючи м'ясо? Цей рецепт пісних котлет із цвітної капусти з ароматною зеленню та ріпчастою цибулею - чудове рішення.

Пісні котлети з цвітної капусти із зеленню – це чудова страва, приготована без використання м’яса, яка потішить як вегетаріанців, так і всіх поціновувачів смачної та корисної їжі.

Котлети обсмажуються до золотистої скоринки та тушкуються для досягнення ніжної та м’якої текстури. У результаті вони не тільки мають апетитний вигляд, а й виходять дуже смачними. Давайте почнемо приготування!

Вам знадобляться:

  • Капуста цвітна (свіжа або заморожена, суцвіття) – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 150 г (1 шт.)
  • Зелень свіжа (кріп і петрушка) – 25 г
  • Крупа манна – 60 г
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – дрібка (за смаком)
  • Борошно (для панірування) – 50 г
  • Олія рослинна (для смаження) – 30 г (2 ст. ложки)

Покроковий рецепт:

Процес приготування
Процес приготування

Крок 1. Підготовка інгредієнтів

Почнемо з підготовки всіх необхідних компонентів. Якщо ви використовуєте свіжу цвітну капусту, ретельно промийте її. Великі суцвіття розріжте на дрібніші шматочки, а невеликі залиште цілими.

Крок 2. Варіння капусти

У каструлі закип’ятіть 1 літр води та додайте кілька щіпок солі. Покладіть суцвіття капусти в киплячу воду і варіть на помірному вогні 7-8 хвилин. Маленькі суцвіття будуть готові швидше, ніж великі. Перевірте готовність, проколовши капусту виделкою. Якщо виделка входить легко, можна вимкнути вогонь. Якщо ви використовуєте заморожену капусту, опустіть її в киплячу воду без розморожування і варіть 5-7 хвилин з моменту закипання. Капуста має залишитися щільною і не розвалитися.

Крок 3. Охолодження капусти

Відкиньте варені суцвіття цвітної капусти на друшляк і промийте холодною водою, щоб зупинити процес приготування. Потім обсушіть суцвіття за допомогою паперового рушника, щоб позбутися зайвої вологи.

Крок 4. Підготовка цибулі та овочевої маси

Очистіть цибулю ріпчасту та наріжте її середніми кубиками.

У чаші блендера з’єднайте цибулю та варену капусту. Використовуйте занурювальний блендер або м’ясорубку з дрібною решіткою, щоб подрібнити капусту і цибулю в однорідну масу. Одержана капустяно-цибулева маса буде досить щільною і добре триматиме форму.

Крок 5. Додавання манки та зелені

До овочевої маси додайте манну крупу і ретельно перемішайте. Потім наріжте свіжу петрушку і кріп, промийте та обсушіть їх серветкою. Видаліть стебла і наріжте листочки дрібно. Додайте їх до решти інгредієнтів. Приправте сіллю та меленим перцем, добре перемішайте. Спробуйте і, якщо необхідно, додайте ще сіль і перець. Ви також можете додати додаткові прянощі, відповідно до вашого смаку.

Крок 6. Формування котлет.

У глибокій мисці насипте борошно. Ложкою візьміть невелику порцію капустяної маси і сформуйте з неї кульку. Потім обваляйте її в борошні та злегка приплюсніть руками, щоб надати форму котлети. Повторіть цей процес із капустяною масою, що залишилася. У вас має вийти близько 13 котлет.

Крок 7. Смаження котлет

Розігрійте рослинну олію в сковороді на помірному вогні. Викладіть у сковорідку капустяні котлети й обсмажуйте їх по 2-3 хвилини з кожного боку, доки не утвориться золотиста кірка.

Крок 8. Тушкування котлет

Опустіть вогонь і влийте 3-4 столові ложки води в сковороду з котлетами. Накрийте сковорідку кришкою і готуйте котлети на маленькому вогні протягом 4-5 хвилин. Цього часу достатньо, щоб котлети стали м’якими та ніжними. Будьте обережні, щоб не переварити їх, оскільки вони можуть розвалитися.

Крок 9. Подача до столу

Пісні котлети з цвітної капусти із зеленню готові. Вони мають неймовірну ніжність і смак. Акуратно викладіть котлети на тарілку і подавайте до столу.

Крок 10. Сервірування

У пісні дні ці котлети можна подавати з салатом зі свіжих овочів або грибним соусом. Якщо ви не дотримуєтеся посту, котлети чудово поєднуються зі сметаною або улюбленим соусом на ваш вибір.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини